Projecte “Vinyetes i biblioteques per salvar el món”

per salvar logo

El Consell Escolar de la Comunitat Valenciana (CECV) dintre de les campanyes de lectura que bé promoguent ha iniciat la tercera campanya: «Vinyetes per salvar el món».

“Vinyetes per salvar el món” forma part de les campanyes d’arreplega de dades i foment de la lectura en valencià que ve realitzant el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua dins del Pla de Foment del Llibre i la Lectura: «Llegim, Llegim, Llegim». La campanya està pensada per a fomentar la lectura i la creació artística a través del còmic, porta d’entrada a la lectura segons les dades dels informes elaborats en edicions precedents. Un projecte del qual podeu informar-vos amb més profunditat al seu web:

http://mestreacasa.gva.es/web/consellescolar/bibliotequesenigualtat.

 

Aquesta campanya en què col·laboren la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural (CAMACCDR), la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (CEICE) i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació (CTRPC), a més de la Fundació FULL i l’associació per a la igualtat de gènere en la cultura Clásicas y Modernas; inclou un projecte ben interessant per a les biblioteques: Vinyetes i biblioteques per salvar el món, que naix fruit del suport que dóna la campanya a una iniciativa de l’associació Clásicas y Modernas: Biblioteques en igualtat.

El projecte Vinyetes i biblioteques per salvar el món inclou un taller en què podran participar totes les biblioteques que així ho desitgen, amb activitats a realitzar i premis per a les biblioteques participants.

 

El Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana s’ha compromès amb la proposta i convocarà una jornada de formació per a bibliotecaris i bibliotecàries el dia 20 de desembre de 10.00h a 14.00h a la Biblioteca Municipal de Paiporta.

L’objectiu no és altre que presentar el projecte i realitzar durant la jornada a Paiporta una mostra del que pot ser el taller Vinyetes i biblioteques en igualtat per salvar el món a les vostres biblioteques.

INSCRIU-TE AL TALLER EN PAIPORTA

La formació doncs, serà pràctica. Es comptarà amb la col·laboració de la Subdirecció de Formació del Professorat, que convocarà a més a més els bibliotecaris i bibliotecàries de la Xarxa de CEFIRE.

Bé sabeu com pot ser d’important el paper de les biblioteques en la realització i consecució de l’Agenda 2030 i tota la tasca que tenim a fer per aconseguir biblioteques en igualtat. D’això es tracta.

Us convidem a participar tant a la Jornada a la biblioteca de Paiporta com al projecte.

PROGRAMA JORNADA 20/12/2018

VINYETES I BIBLIOTEQUES PER SALVAR EL MÓN

  • 10.00 a 10.30 h.

Benvinguda a càrrec d’Isabel Marín (alcaldessa de Paiporta),

Alícia Sellés (presidenta del Col·legi de Bibliotecaris),

Clàssicas y Modernas (Lectura del manifest),

Directores generals vinculades al projecte (Per confirmar),

Paloma Puchades bibliotecària de  Paiporta i Teresa Verdú Regidora de Cultura Ajuntament de Paiporta.

  • 10.30 a 11.00 h.

Ponència a càrrec de Rosa María Magda sobre com promoure la visibilitat de les autores.

Presentació de la formació i taller: Vinyetes i biblioteques per salvar el món a càrrec de la tècnica bibliotecària de Paiporta i Elisa Gimeno (Tècnica de Formació del Professorat GVA).

  • 11.00 a 11.30 h.

Pausa. Coffee break a càrrec de la biblioteca de Paiporta.

  • 11.30 a 13:00 h.

Realització del taller. Dinàmica de grups.

  • 13.00 a 13.30 h.

Taller sobre el còmic. Breu introducció al món del còmic, visual thinking i elaboració de vinyetes a càrrec de Joan Collado.

  • 13.30 a 13.45 h.

Posada en comú i resolució de dubtes, Alícia Sellés (presidenta Col·legi de Bibliotecaris).

  • 13.30 a 14.00 h.

Cloenda a càrrec d’en Pedro Sigler ( subdirector general de Formació del Professorat), Guillem Montoro (regidor d’igualtat) i directores generals vinculades al projecte (Per confirmar)

ORGANIZA

COLABORA

 

 

 

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?