Píndola 5- “Selecció de Jocs per a la biblioteca”

Pindoles-2

Amb motiu del coronavirus, COVID-19 i de l’Estat d’Alarma decretat pel Govern, el COBDCV vol obrir una finestra de formació que siga fàcil, ràpida i, sobretot, es puga realitzar des de casa.

Aquesta nova via de formació és exclusiva i gratuïta per als col·legiats i col·legiades. Es tracta de píndoles formatives, d’uns 40 minuts de durada, que s’impartiran en línia a través de la plataforma Zoom.

Dies abans de la formació s’enviarà a tots els membres del COBDCV, per correu electrònic, un enllaç pel qual podran accedir a cadascuna de les píndoles formatives. No es necessitarà inscripció prèvia.

D’aquestes sessions formatives no es realitzarà certificació.

A continuació detallem la 2a d’elles:

  • Píndola 5:  “Selecció de Jocs per a la biblioteca”.
  • Data:  16 d’abril de 2020.
  • Horari: 17.00 hores
  • Lloc: Zoom, enviarem enllaç per correu electrònic a tots els membres del COBDCV.

No es realitzarà cap mena de certificació

Professora: Ana Ordás

Especialitzada en transformació de processos i serveis en biblioteques a través del joc. Organitza cursos i disseny d’experiències lúdiques significatives amb la finalitat de complir objectius marcats, i on les persones participen i se senten compromeses.

 

 

Públic al qual va dirigit

Exclusiu per a membres del COBDCV.

 

Presentació

La cultura de la comunitat local i de la societat ha de reflectir-se en els fons d’una biblioteca. Els jocs de taula i videojocs tenen un protagonisme essencial en l’oci cultural T’has plantejat incorporar-los a la teua biblioteca?

En aquesta píndola informativa parlarem de criteris de selecció i recursos per a fer aquesta tasca.

 

Objectiu

Conèixer els tipus de joc, les mecàniques, les habilitats que es potencien, les edats o nombre de jugadors recomanats, són alguns dels criteris a tenir en compte per a una bona selecció. Centrant-nos en aquesta píndola en els jocs de taula, parlarem de jocs basats en novel·les, llibres que es juguen o l’evolució dels llibres de tria la teua pròpia aventura. També es donarà una xicoteta pinzellada sobre els videojocs.

Metodologia

S’impartirà a través de Zoom i es podrà accedir a través d’un enllaç que rebran tots els membres del COBDCV en el seu correu.

Programa

1. Jocs de taula en biblioteques Com i per què?
2. Criteris per a seleccionar jocs de taula:

a. Editorials/Autoria
b. Mecàniques (narrativa com a mecànica)
c. Tipologia
d. Habilitats/Edat
e. Temàtiques
f. Esdeveniments i premis


Si vols fer aquesta formació i no has rebut el correu, contacta amb nosaltres.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?