Píndola 10 – Fons Local Digital: arxivant el web local

pindones 12

Amb motiu del coronavirus, COVID-19 i de l’Estat d’Alarma decretat pel Govern, el COBDCV vol obrir una finestra de formació que siga fàcil, ràpida i, sobretot, es puga realitzar des de casa.

Aquesta nova via de formació és exclusiva i gratuïta per als col·legiats i col·legiades. Es tracta de píndoles formatives, d’uns 40 minuts de durada, que s’impartiran en línia a través de la plataforma Zoom.

Dies abans de la formació s’enviarà a tots els membres del COBDCV, per correu electrònic, un enllaç pel qual podran accedir a cadascuna de les píndoles formatives. No es necessitarà inscripció prèvia.

D’aquestes sessions formatives no es realitzarà certificació.

A continuació detallem la 10a d’elles:

  • Píndola 10:  FONS LOCAL DIGITAL: arxivant el web local
  • Data:  21 de maig de 2020.
  • Horari: 17.00 hores
  • Lloc: Zoom, enviarem enllaç per correu electrònic a tots els membres del COBDCV.

No es realitzarà cap mena de certificació

Professora: Marifina Galbis Mont

Diplomada en Biblioteconomia, Documentació i Arxivística, i Graduada en Informació i Documentació per la UV, Màster en Documentació per la UAH i Certificat d’Aptitud Pedagògica per la UPV. Ha desenvolupat treballs d’arxivera, documentalista, bibliotecària universitària i de suport a la biblioteca escolar. Actualment a la BPM d’Algemesí, especialitzada en tasques de gestió del fons local i materials especials, atenció a l’usuari i activitats de foment i promoció a la lectura.

 

Públic al qual va dirigit

Exclusiu per a membres del COBDCV.

Presentació

En el context local de l’era digital, els municipis reflecteixen la seua vida a través d’internet.
Per tant, la biblioteca pública municipal, agent actiu que dóna suport a la comunitat, i una de les màximes institucions patrimonials responsables de la gestió de la memòria local, considerarà el web com a font d’informació important per a la col·lecció documental local, que requereix especial atenció i tractament.
En aquesta píndola aprendrem què és el web archiving, la seua importància i les tasques metodològiques per crear un arxiu del web local, revisant els principals projectes existents.

Metodologia

S’impartirà a través de Zoom i es podrà accedir a través d’un enllaç que rebran tots els membres del COBDCV en el seu correu.

Programa

1. Fons local digital: els webs locals
2. Què és el web archiving?
3. Per què arxivar el web?
4. Qui arxiva el web?
5. Com s’arxiva el web?

• Metodologia
• Dificultats

Si vols fer aquesta formació i no has rebut el correu, contacta amb nosaltres.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?