Píndola 9- Treballa amb seguretat al núvol xifrant documents

Pindoles-10

Amb motiu del coronavirus, COVID-19 i de l’Estat d’Alarma decretat pel Govern, el COBDCV vol obrir una finestra de formació que siga fàcil, ràpida i, sobretot, es puga realitzar des de casa.

Aquesta nova via de formació és exclusiva i gratuïta per als col·legiats i col·legiades. Es tracta de píndoles formatives, d’uns 40 minuts de durada, que s’impartiran en línia a través de la plataforma Zoom.

Dies abans de la formació s’enviarà a tots els membres del COBDCV, per correu electrònic, un enllaç pel qual podran accedir a cadascuna de les píndoles formatives. No es necessitarà inscripció prèvia.

D’aquestes sessions formatives no es realitzarà certificació.

A continuació detallem la 9a d’elles:

  • Píndola 9:  Treballa amb seguretat al núvol xifrant documents
  • Data:  Dijous 14 de maig de 2020.
  • Horari: 17.00 hores
  • Lloc: Zoom, enviarem enllaç per correu electrònic a tots els membres del COBDCV.

No es realitzarà cap mena de certificació

Professor: Juanjo Boté

És Doctor i professor del Dept. Biblioteconomia, Documentació i CAV de la Universitat de Barcelona. Ponent a nombrosos congressos, cursos i seminaris al voltant de la preservació digital. Actualment part de la seva recerca es centra en la creació de vídeos i el seu ús a les xarxes socials. Habitualment fa cursos sobre creació i edició de vídeos on manté el seu canal de YouTube.

Públic al qual va dirigit

Exclusiu per a membres del COBDCV.

Presentació

La seguretat informàtica personal forma part de la feina de cada dia. Una de les qüestions emergents tant en treball presencial com en teletreball és la protecció d’arxius i documents personals al núvol. Tens els teus documents xifrats? Quines dades contenen?

En aquesta píndola informativa parlarem de les eines que necessites per poder xifrar documents al núvol.

Objectius

Conèixer els riscos de no xifrar la documentació ni de no habilitar contrasenyes en documents que s’envien per correu electrònic o es deixen al núvol. Centrant-nos en aquesta píndola, parlarem d’ eines gratuïtes per xifrar documents tant per guardar al núvol com per enviar documents mitjançant correu electrònic així com de la seguretat de les contrasenyes.

Metodologia

S’impartirà a través de Zoom i es podrà accedir a través d’un enllaç que rebran tots els membres del COBDCV en el seu correu.

Programa

1. Riscos de no xifrar els documents
2. Llocs on tenim documents

a. Dispositiu mòbil
b. Ordinador de taula
c. Núvol

3. Condicions en les quals s’han de fer xifrat
4. Eines de xifrat

 

Si vols fer aquesta formació i no has rebut el correu, contacta amb nosaltres.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?