L’Arxiu del Regne de València nou membre institucional del COBDCV

Arxiu Regne

Des de finals de 2020 l’Arxiu del Regne de València és membre institucional del COBDCV. Situat a la ciutat de València, aquest arxiu és el més important de la Comunitat Valenciana i un dels principals d’Espanya.

Encara que prèviament ja existia un arxiu en el Palau del Real, l’origen d’aquest arxiu es remunta a l’any 1419 quan, Alfons V el Magnànim, en les Corts celebrades durant 1419, va fundar novament l’arxiu real. En la pàgina web de l’arxiu pots conéixer la seua història.

En 1985, l’Estat va transferir a la Generalitat Valenciana la gestió de l’Arxiu del Regne de València, encara que conserva la titularitat dels fons documentals i de l’edifici. A partir de 1983, van ingressar els arxius dels serveis i delegacions de l’Estat a la província de València, les competències de la qual van ser transferides a la Generalitat Valenciana.

La Junta de Govern del COBDCV es mostra molt satisfeta per la incorporació d’aquesta important i prestigiosa institució als membres institucionals del COBDCV. “És un orgull per al COBDCV tindre com a membre institucional l’Arxiu del Regne de València, no sols pel fet representatiu i simbòlic sinó també per l’aportació activa que podrà realitzar en la vida dels grups de treball”, va declarar Amparo Pons, presidenta del COBDCV.

Els membres institucionals del COBDCV

Pot ser membre institucional qualsevol empresa o institució, pública o privada, de l’àmbit de la informació o interessada en el sector, vinculada professionalment o interessada en la Biblioteconomia, la Documentació o l’arxivística.

Els membres institucionals tenen dret a intervenir en les assemblees generals, sense dret a vot, i a participar de manera activa en els diferents grups de treball. També poden assistir de manera gratuïta a tres cursos o jornades organitzades pel COBDCV (tres persones diferents per empresa/institució i per any). La resta d’activitats en les quals participen tindran les mateixes condicions i preus que la resta de col·legiats.

L’Arxiu del Regne de València s’uneix així a altres empreses com GEDSA, Esedeá, Libnova o la Biblioteca de la Universitat d’Alacant. L’Arxiu Municipal Administratiu de Gandia està realitzant les gestions per a ser pròximament nou membre institucional del COBDCV.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?