III Punt de Trobada Bibliotecària (Sant Miquel de les Salines)

iipunttrobada

Dissabte 5 de novembre de 2016, el COBDCV amb la col·laboració de la biblioteca de Sant Miquel de les Salines (Alacant) organitza una nova edició del Punt de Trobada (Consulta i coneix que és el Punt de Trobada).

Durant tota la jornada es realitzaran diferents conferències i actes professionals que es barrejaran amb altres activitats lúdiques.

A l’Ajuntament de Sant Miquel de les Salines, C/ 19 de abril, 34

Participa en el III Punt de Trobada!

OBJECTIUS

  • Descentralitzar les activitats formatives bibliotecàries fora de l’àmbit metropolità i traslladar-les a comarques.
  • Donar visibilitat en les biblioteques i posar en valor els serveis que s’oferisquen.
  • Compartir experiències i reflexionar conjuntament sobre el paper que han de desenvolupar les biblioteques públiques en el futur més pròxim i a mitjà termini.
  • Obrir la jornada a professionals altres àmbits (polític, econòmic, cultural)

Segueix-nos i comparteix des del Hashtag #Puntrobib

PONENTS

Cecilia Martí Valverde Linkedin

ceciliamartivalverde

Mestra, Orientadora, Terapeuta i Mediadora Familiar. Màster en Psicoteràpia Humanista Integrativa. Terapeuta en Constel·lacions Familiars. Màster en Counselling. Formada en AT, Gestalt i Sistémica. Diplomada en Pedagogia Sistémica. Experta en Psicoteràpia Transgeneracional. Postgrau en Pedagogia Sistémica. Pracctitioner en PNL. Formada en PSYCH-K en el nivell Avançat. Màster en Coaching Sistémico Educatiu i Executiu.
Coautora amb Eva Bach dels llibres: El més a prop possible (Praxi) i El divorci que ens uneix (Ed.Ceac) i Per amor a la meua família (Ed. Plataforma).
Ha treballat en l’ensenyament durant 28 anys, posteriorment ha treballat durant 14 anys en l’Ajuntament d’Elx, com a Tècnic en la Regidoria de Benestar Social, en les àrees de Família, Dona i Persones Majors.
Ha col·laborat amb els Cefires de Consellería, amb Diputació, amb les AMPAS i Centres Educatius, impartint cursos i tallers a professors i a pares.

Ana Valdés Menor @bibvillena

Treballa en les Biblioteques Públiques Municipals des de 1993. Va estudiar Biblioteconomia a Múrcia, es va llicenciar en Documentació en la UOC i es va graduar en un màster d’Animació Lectora per la Universitat de Filosofia i Lletres d’Alcalá d’Henares. Tècnic mitjà de les biblioteques de Villena és una de les responsables del conjunt de programes que comporta el projecte “Llegir abans de nàixer” i que són coneguts popularment com “La Bebeteca” des de l’any 2005 que es van engegar i que tant èxit han tingut tant a nivell local, com a nivell nacional, on el projecte ha sigut premiat en diverses ocasions amb prestigiosos reconeixements com el Premi Nacional d’Animació Lectora “María Moliner” o el Premi del Gremi d’Editors. Compagina la seua passió bibliotecària i lectora amb la seua tasca de tutoria en els estudis del Grau de Documentació i de l’Ateneu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). És co-directora d’un programa de ràdio local sobre literatura denominat “La música que amaguen els llibres” i coordinadora del club de lectura “EntreLibros” en la llibreria “Ítaca” a Villena.

Mª Virtudes Micó Domene @bibvillena

Tècnic mitjà en les biblioteques municipals de Villena. L’any 1991 va formar part del projecte de promoció de la lectura i l’oralitat “Vine a la biblioteca, et sorprendràs” en el qual Biblioteca i escola han anat de la mà complementant-se amb l’objectiu de fomentar la lectura, projecte que segueix realitzant-se de manera ininterrompuda fins als nostres dies, i que li va permetre explicar milers de vegades!
En 2005 va formar part de l’equip que va dissenyar i va executar el programa “Llegir abans de nàixer”, projecte de lectura amb bebès i família en el desenvolupament de la qual segueix participant.
Ha impartit cursos i tallers sobre promoció de la lectura, i durant 5 anys va ser la responsable de la gestió i dinamització d’un club de lectura en el mòdul de dones del Centre Penitenciari Alacant II, a Villena. Coordina i dinamitza el club de lectura de la biblioteca municipal de Villena des de fa 10 anys.

[/su_column] [/su_row]

Virtudes Valdés Menor @bibvillena

Virtudes Valdés

Treballa com a auxiliar de les Biblioteques Públiques Municipals de Villena des de l’any 1999. Responsable de la sucursal “La paz”, situada en un dels barris amb major potencial de la ciutat, per tractar-se d’una zona prominentment escolar, i amb un alt índex de xiquets i xiquetes que acudeixen diàriament a la biblioteca. És a més, en aqueixa biblioteca, on es realitzen tots els tallers de bebeteca.
Ha realitzat multitud de cursos relacionats amb l’animació lectora, els serveis als usuaris i la promoció de la lectura. És l’encarregada de dur a terme les sessions de formació d’usuaris anuals que es realitzen amb els escolars de 4º de primària de tots els col·legis de la ciutat. Estudia el Grau de Llengua i Literatura espanyola per la UNED.

Alberto Soler Soto @albertosoler

Naix a Cartagena, Espanya en 1980. Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Múrcia i Màster en Joventut i Societat per la Fundació UNED. És gestor cultural i la seua labor es desembolica sobretot en el binomi cultura i joves; així coordina des de 2004 el Premi Mandarache de Joves Lectors en l’Ajuntament de Cartagena, projecte que ha rebut en 2014 el Premi Nacional al Foment de la Lectura atorgat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Aqueix mateix any va ser convidat pel Departament d’Estat d’Estats Units al prestigiós programa International Visitors Leadership Program, enfocat en el camp de la promoció de la participació juvenil i el lideratge. Inclinat irrefrenablemente cap a lo creatiu, ha publicat el poemari Els tigres devoren poetes per amor (Balduque, 2014). Creador en Twitter del bot @todoesbienBot.

Francisco Javier García  Facebook / Linkedin

Bibliotecari en la Biblioteca Municipal de San Javier des de 1995. Professor Associat de la Facultat de Comunicació i Documentació de la Universitat de Múrcia des de 2013. Llicenciat en Documentació. Diploma d’Estudis Avançats en Biblioteconomia i Documentació. Actualment, realitzant la tesi doctoral (Doctorat en Informació i Documentació, Universitat de Múrcia). Publicacions en revistes especialitzades de l’àrea de Biblioteconomia i Documentació. Coautor del llibre Desenvolupe i Gestió de la Col·lecció Local en la Biblioteca Pública (Alfagrama, 2005 i 2006). Ponent en jornades i congressos professionals de l’àrea de biblioteques públiques. Docent en accions formatives presencials i online relacionades amb la gestió bibliotecària des de 2002.

PROGRAMA 

INAUGURACIÓ

9.30h. Recepció d’assistents i lliurament de documentació.

10h. Benvinguda a càrrec de:

  • Alicia Sellés Carot, presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.
  • Amancio Martínez Maciá, concejal de Cultura de l’Excm. Ajuntament de Sant Miquel de les Salines.

10.15h. Intervenció inaugural: “Biblioteques amb intel·ligència emocional” a càrrec de Cecilia Martí, Tècnic en la Regidoria d’Acció Social, en les àrees de Família i Majors, Ajuntament d’Elx, Alacant. (45 minuts.)

11h.  PAUSA CAFÉ (Patrocinat per l’Aj. de Sant Miquel de les Salines.)

BONES PRÀCTIQUES BIBLIOTECÀRIES

11.30h. “Jugue i llig amb el meu bebè: paraules que bressolen, biblioteques que expliquen” a càrrec de Virtudes Valdés Menor, Virtudes Micó Domene i Ana Valdés Menor, Biblioteques Municipals de Villena, Alacant.

11.55h. “Projecte Mandarache de Joves Lectors”, a càrrec de Alberto Soler SotoCoordinador Projecte Mandarache, Ajuntament de Cartagena.

12.20h. “Activitats amb persones majors de les Biblioteques de San Javier” a càrrec de Francisco Javier García Gómez, Biblioteques de San Javier, Murcia / Professor Universitat de Múrcia.

12.45h. ESPAI DE DEBAT I POSADA EN COMÚ

Debat sobre la biblioteca que volem o hem de tenir.

14.00h. DINAR (Mesón el Prado)

16:30h. Visita guiada a les cases-cova y a la Exposición “Pintura y poesía”

17:30h. Taller Cuentacuentos para adultos (Patrocinado por GV)

INSCRIPCIÓ TANCADA

 

COL·LABOREN

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?