Píndola 3- “El mapa de les biblioteques en Wikidata”

Horaris

Vídeo de la píndola:

Amb motiu del coronavirus, COVID-19 i de l’Estat d’Alarma decretat pel Govern, el COBDCV vol obrir una finestra de formació que siga fàcil, ràpida i, sobretot, es puga realitzar des de casa.

Aquesta nova via de formació és exclusiva i gratuïta per als col·legiats i col·legiades. Es tracta de píndoles formatives, d’uns 40 minuts de durada, que s’impartiran en línia a través de la plataforma Zoom.

Dies abans de la formació s’enviarà a tots els membres del COBDCV, per correu electrònic, un enllaç pel qual podran accedir a cadascuna de les píndoles formatives. No es necessitarà inscripció prèvia.

D’aquestes sessions formatives no es realitzarà certificació.

A continuació detallem la tercera d’elles: “El mapa de les biblioteques en Wikidata“.

  • Píndola 3:  El mapa de les biblioteques en Wikidata.
  • Data:  8 d’abril de 2020.
  • Horari: 17.00 hores
  • Lloc: Zoom, enviarem enllaç per correu electrònic a tots els membres del COBDCV.

No es realitzarà cap mena de certificació

Professor: Ángel Obregón

Professor de la Universitat Isabel I en el Grau d’Informàtica i en el Màster de Formació del Professorat i de la Universitat Oberta de Catalunya en el Màster d’Educació i TIC. Doctor en educació, graduat en informàtica i història i membre de Wikimedia España. Editor i programador habitual de bots en Wikipedia, Wikidata i Commons.

Públic al qual va dirigit

Exclusiu per a membres del COBDCV.

Presentació

Segur que has utilitzat alguna vegada la Wikipedia, però què és Wikidata? quina relació té amb la Wikipedia i que poden fer totes dues per mi i el meu centre?

La Wikipedia és la cinquena pàgina web més visitada del món, i es troba en constant actualització. Wikidata és una base de dades amb 80 milions d’elements, que poden ser consultats per qualsevol persona per a fer les seues investigacions.

En aquesta píndola informativa veurem què poden aportar-nos la Wikipedia i Wikidata en el nostre treball, fent un recorregut per totes dues i modificant-les per a millorar la seua informació.

 

Metodologia

S’impartirà a través de Zoom i es podrà accedir a través d’un enllaç que rebran tots els membres del COBDCV en el seu correu.

Programa

  • Què és Wikidata?
  • Quina relació existeix entre Wikipedia i Wikidata?
  • Cerca la teua centre en Wikidata
  • Millorar la informació del teu centre
  • Per què és important estar en Wikidata?

 

Si vols fer aquesta formació i no has rebut el correu, contacta amb nosaltres.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?