Implementació d’alfin en biblioteques per a complir l’ODS 4 de l’Agenda 2030

taller
Dia 30 d'abril MATÍDia 30 d'abril VESPRADA

COMPLET

  • Data:  30 d’abril de 2020.
  • Horari: 10.00 a 14.00 hores.
  • Duració: 4 hores.
  • Lloc: Zoom, enviarem enllaç per correu electrònic a tots els ALUMNES.

Aquest taller està organitzat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i emmarcat dins de les activitats preparades dins del Conveni signat amb la Generalitat Valenciana.

COMPLET

  • Data:  30 d’abril de 2020.
  • Horari: 16.00 a 20.00 hores.
  • Duració: 4 hores.
  • Lloc: Zoom, enviarem enllaç per correu electrònic a tots els ALUMNES.

Aquest taller està organitzat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i emmarcat dins de les activitats preparades dins del Conveni signat amb la Generalitat Valenciana.

 

Professora: : Angeles Gaudioso Navarro

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Saragossa, Postgraduada en Animació a la Lectura i Dinamització de Biblioteques. Màster Professional en Dret Internacional de la Unió Europea del Real Institut d’Estudis Europeus de Saragossa. Formadora de formadors.

Des de 1996 realitza activitats de foment de la lectura, dinamització de biblioteques i formació de bibliotecaris i contacontes. És autora de contes infantils, jocs de dits i rimes amb inspiració en la pedagogia Waldorf. Especialista en selecció bibliogràfica. Adapta i crea textos en lectura fàcil per a lectors amb discapacitat. Dissenya i executa campanyes de dinamització per a biblioteques públiques i escolars. Ha dinamitzat, programat i coordinat clubs de lectura fàcil per a Plena Inclusió de la Comunitat Valenciana i per a la Xarxa de biblioteques de Llíria durant el curs escolar 2018/2019.

Actualment resideix a una població de menys de 100 habitants i dissenya i executa projectes per a les biblioteques rurals en zones despoblades i desfavorides, amb especial atenció a la missió social i d’educació permanent al llarg de la vida de la biblioteca pública.

Público al qual va dirigit

Dirigit a públic en general, gestors de la informació, bibliotecaris i arxivers.

Certificat d’assistència al taller de 4 hores.

Presentació

L’objectiu número 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible és el següent: Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tots. Les biblioteques estan cridades a contribuir especialment a aquest objectiu mitjançant la implementació de programes d’alfabetització informacional adequats a les necessitats de la població a la qual atenen.

En aquest taller els alumnes coneixeran l’enfocament teòric que hui dia hem d’interioritzar els professionals de la informació i la documentació per a ser capaços de fer el nostre treball de manera ètica. A través de la realització d’algunes activitats d’alfabetització informacional en les quals participaran com a usuaris, els alumnes descobriran com s’apliquen els conceptes teòrics que ja coneixen i que podran viure en la pràctica per a interioritzar-ho més.

Objectius

  • Posar en valor de la biblioteca pública en la seua missió d’educació permanent al llarg de la vida i d’agent social.
  • Conéixer i pràctica d’habilitats de comunicació orientada a l’atenció a l’usuari, especialment els usuaris amb discapacitat.
  • Practicar el disseny de campanyes i activitats d’alfabetització informacional.

Metodologia

El contingut teòric s’impartirà tant en documents pdf com en vídeos que ampliaran aqueix contingut per a la seua millor comprensió. Realitzarem diversos supòsits pràctics. Durant tot el taller mantindrem connexió en línia amb els alumnes.

Programa

    1. Bibliotecaris i professionals de la informació del segle XXI:
      • Definició d’alfabetització informacional i evolució del concepte des de la Declaració d’Alexandria de la IFLA de 2005.
      • Habilitats de comunicació orientades a l’atenció a l’usuari, especialment els usuaris a discapacitats o dificultats d’accés a la lletra impresa.
    2. Activitats i programes d’alfabetització informacional: Característiques, recomanacions, disseny, programació i execució de sessions d’alfabetització informacional per a diferents col·lectius.

    Fes clic ací per a accedir al
    Formulari d’Inscripció

     

    No realitzes el pagament, ni envies justificants, fins que el Col·legi et confirme que queden places lliures.

    Tots els cursos del COBDCV poden ser bonificats per la Fundació Tripartida (empleats en actiu en empreses)

    Formes de pagament

    Realitzar un ingrés al compte:

    Logo de Caixa Popular

    ES14 3159 0032 9522 0380 0228

    Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

    BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’Espanya)

    o fer un ingrés utilitzant     paypal

    [+ info paypal.es]

    Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369 o contactar amb
    administracio@cobdcv.es

    Col·labora:

     

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?