El COBDCV assisteix a la presentació del OPAC del SAVEX

Acte presentació SAVEX

La Generalitat Valenciana acaba de posar en marxa el catàleg d’accés públic en línia (OPAC) dels principals fons del Sistema Arxivístic Valencià (SAVEX) en una clara aposta per les noves tecnologies i per la conservació i difusió del patrimoni documental valencià.

Acte presentació SAVEX

El SAVEX és una plataforma que permet als arxius valencians treballar en xarxa amb un mateix sistema informàtic. L’OPAC presentat facilita l’accés als documents allotjats en aquest sistema. Este accés es podrà realitzar, sen se cap mena de limitació, des de qualsevol dispositiu electrònic amb connexió a internet i acabarà amb inconvenients habituals fins ara com son el tindre que traslladar-se fins als arxius per a poder consultar un document, horaris d’atenció al públic i impossibilitat de simultaneïtat d’accés a un mateix document.

Açò farà a la vegada que no siga necessari accedir al document original per a consultar-lo contribuint així a la seua preservació i evitant el seu deteriorament.

L’acte de presentació es va dur a terme ahir, dimecres 4 de mars, a la Sala d’Actes Mesquita de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i fou presentat pel Subdirector General del Llibre, Arxius i Biblioteques D. Antonio Peña, la Directora General de Cultura Dª Marta Alonso i la Cap del Servei d’Arxius Dª Noemí Galán.

El Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana hi va estar present i va traslladar als responsables d’aquest treball el seu suport i la seua enhorabona per la ficada en marxa d’un projecte d’aquestes característiques que no sols és, tal i com ells mateixa van dir, un pas fonamental en la conservació i difusió del nostre patrimoni documental que permet als investigadors, i als ciutadans en general, conèixer millor la nostra història i la nostra memòria, sinó també un pas endavant cap a la visibilitat dels arxius i del treball fet pels professionals al front d’ells.

Accés OPAC SAVEX: http://savex.cult.gva.es/flora/jsp/index_opac.jsp

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?