Introducció al còmic contemporani

Formacio-9

Per problemes tècnics, el curs començarà el divendres 4 de setembre. Disculpeu les molèsties.

Curs en línia de 20 hores

  • Dates: 1 al 27 de setembre
  • Lloc: Aula Virtual de la Universitat de València.
  • Preu: 50€. Preu únic, a aquest curs no se li pot aplicar cap descompte.

Aquest curs està organitzat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i emmarcat dins de les activitats preparades dins del Conveni signat amb la Generalitat Valenciana.

Professore: Álvaro M. Pons (Universitat de València) i Gerardo Vilches (Universidad Europea de Madrid)

Álvaro M. Pons (Barcelona, 1966). Professor de la Universitat de València. Director de l’Aula de Còmic de la Universitat de València i de la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundació SM-UV. Director del Màster propi en còmic i educació. Ha realitzat una àmplia labor com a crític de còmics en mitjans com a Cartellera Túria, EL PAÍS, Levante o el seu blog La Presó de Paper. Autor de llibres com a Vinyetes a la lluna de Valéncia o La Presó de Paper, ha comissariat exposicions en l’IVAM, Saló del Còmic de Barcelona i Festival de Angoulême.

Gerardo Vilches (Madrid, 1980) és doctor en Història, professor i crític de còmics. Va formar part del col·lectiu Entrecomics i manté el seu propi blog sobre còmics des de 2007, The Watcher and the Tower. És codirector de CuCo, Quaderns de còmic i ha sigut autor i coordinador de llibres com a Breu història del còmic, Del Boom al crack i El guió de *còmic. Ha comissariat exposicions per a l’Institut de la Joventut i col·labora habitualment en mitjans com a Canino o Cactus. Ha format part del Comité Organitzador del Congrés Internacional de Còmic de Saragossa i del Congrés Comics in Dialogue.

Presentació

El còmic s’ha consolidat com una de les formes culturals fonamentals del segle XXI, amb una presència creixent que s’ha vist impulsada pel seu caràcter d’eix transversal de la nova concepció transmèdia de l’entreteniment. En el món editorial, el còmic ha trobat un espai propi d’expressió, formant part obligada d’una oferta en creixement sostingut. El present curs intenta donar una panoràmica àmplia de la realitat de còmic hui, en les seues formes, continguts i característiques específiques.

Objectius

L’objectiu d’aquest curs és donar una introducció a les característiques que marquen el còmic en l’actualitat, des de les formals a les temàtiques, en un ampli recorregut que donarà a més una panoràmica de la realitat del còmic hui, atenent la seua història recent i les diferents expressions del còmic que s’estan donant a Europa, Amèrica i Àsia, amb especial atenció al còmic espanyol. Aquest ampli repàs intenta establir les claus necessàries per a la incorporació del còmic a l’àmbit de les biblioteques i la seua programació cultural

Metodologia

Curs En línia, amb material preparat en forma de presentacions locutades. Tutories per videoconferència. S’usarà la plataforma d’Aula Virtual de la Universitat de València.

Programa

    1. De què parlem quan parlem de còmic? El llenguatge del còmic i els seus formats
    2. El còmic occidental en el canvi de segle
    3. El manga al Japó: cap a la conquesta internacional
    4. La irrupció de la novel·la gràfica
    5. Noves temàtiques de la novel·la gràfica
    6. El còmic espanyol en el canvi de segle: de la supervivència a una nova expansió
    7. El còmic espanyol del segle XXI
    8. El còmic contemporani a Llatinoamèrica.
    9. Nous camins del còmic contemporani
    10. El còmic com a eina educativa

Matrícula oberta.

Pots fer la teua inscripció a través d’aquest enllaç.

Si tens problemes per a matricular-te, pots escriure un correu a auladecomic@uv.es

Col·labora:

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?