Creació de recursos interactius per a biblioteques

Symbaloo

Curs en línea, en castellà.

Professor: David Carabantes Alarcón

Llicenciat en Documentació per la Facultat de Ciències de la Informació (2001) i Doctor (2005) per la Universidad Complutense de Madrid (UCM). Màster en Nuevas Tecnologías Aplicadas a la Educación (2005) per el Instituto Universitario de Postgrado i  Especialista Universitari en Gestió de la Investigació i de la Transferència de Coneixement per la Universitat Politècnica de València (2012). Coordinador Gestor del Campus Virtual de la UCM. Microsoft Innovative Educator Expert i embaixador de les ferramentes Genially i Symbaloo. Membre del Comité Avaluador de la Revista Métodos de Información. Àmplia experiència en formació de professorat i en cursos oberts massius online (MOOC).

Públic al que va dirigit

Dirigit a personal bibliotecari.

Presentació

Atraure nous usuaris a les nostres biblioteques, captar l’atenció dels ja existents i comunicar-nos d’una fiorma més eficaç  amb tots ells i amb els nostres companys, és possible mitjançant ferramentes sense cap cost.

El curs online, de 20 hores, recull alguns dels principals sistemes gratuïts per a la creació de continguts interactius: Sway, Genial.ly, junt amb Symbaloo i les seues Lesson Plans, són alguns d’ells.

Permeten generar, de forma ràpida i sencilla, recursos, presentacions atractives, videos, material interactiu per a les formacions que realitzem a les biblioteques, butlletins de correu electrònic visuals i, molt més!

La possibilitat d’editar de forma conjunta les creacions amplia, a més, les  oportunitats de treball col·laboratiu.

Objectius

– Crear continguts interactius per a millorar la comunicació de les biblioteques.

– Generar recursos educatius visualment molt llamatius.

– Augmentar l’impacte de les activitats dutes a terme a les nostres biblioteques.

– Facilitar la realització de materials entre varies persones.

Avaluació continua

Entrega de 4 activitats que seràn avaluades amb Apte: Sí/No. Cadascuna de les tasques es compartirà  al forum per a que la visualitzen la resta de participants del curs i aprendre de forma col·laborativa.

Una vegada finalitzat, s’entregarà certificat d’assistència al curs de 20 hores quan, es superen amb èxit al menys 3 de les 4 tasques (75 %).

Programa

Tema 1. Sway

Ferramenta de Microsoft (https://sway.office.com/) que permet dotar d’interactivitat a presentacions, documents i correus electrònics.

Tema 2. Genially

Utilitzant Genially (https://genial.ly/) es poden realitzar continguts per a interaccionar i comunicar mitjançant, per exemple, de presentacions en video i posters.

Tema 3. Symbaloo

Symbaloo (https://www.symbaloo.com/) és un sistema que possibilita la clasificació de continguts en un tauler d’enllaços web.

Tema 4. Lesson Plans

Des de la secció educativa de Symbaloo es troba disponible Lesson Plans (https://symbalooedu.es/lessonplans/), una plataforma per a  establir itineraris d’aprenentatge de gran utilitat para l’ensenyança i biblioteques.

 

Formulari d’inscripció

 

Formes de pagament

Realitzar un ingrés al compte:

ES14 3159 0032 9522 0380 0228

 

 

Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)
BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora de’Espanya ) o fer un ingrés utilitzant     paypal

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?