CAMPANYA FEM-HO BÉ!

El 6 de juliol de 2021, en el marc de la 1ª Jornada Valenciana de Bibliotecaris/àries escolars, el Grup de Treball de Biblioteques Escolars (GTBE) del Col.legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) presentà el que d’ençà és la seua marca.

 

Presentà:

 

 

BE! és la marca resultant d’una campanya de màrqueting i naix de la necessitat dels professionals de les biblioteques escolars de disposar d’una eina que els ajude a guanyar visibilitat, no sols a ells com a professionals sinó també a les mateixes biblioteques escolars. Una eina que també els ajude a donar a conéixer el seu treball. Una marca que ajude a comunicar allò que els professionals de les biblioteques fan i poden fer per les biblioteques escolars i com d’important és que els centres escolars disposen d’una biblioteca escolar ben gestionada, activa i de qualitat.

BE! és una marca potent. Una marca en positiu. Una marca que convida a treballar tots i totes junts, bibliotecaris, docents i resta de membres de la comunitat educativa, en construir l’objectiu en comú que és la biblioteca escolar.
BE! té diversos significats:
BE! de Biblioteca Escolar
BE! de Bibliotecari/ària Escolar
BE! del verb To BE. Ser Bibliotecari/ària Escolar
BE! de …

Fem-ho BÉ!

Fem-ho BÉ!, com a sinònim de fem-ho entre totes i tots. Bibliotecaris/àries professionals juntament amb docents, juntament amb comunitat educativa juntament amb institucions locals i autonòmiques. Fent comunitat. Assumint que la biblioteca escolar és un objectiu en comú que només podrà dur-se endavant si totes i tots anem de la mà i empenyent en la mateixa direcció.
La idea és que sota el paraigua d’aquesta marca es facen tot tipus d’activitats i es desenvolupen les línies estratègiques amb les que:

Fem que cada Biblioteca Escolar tinga el seu bibliotecari/ària
Fem que la Biblioteca Escolar siga molt més que llibres, molt més que lectura
Fem que la Biblioteca Escolar forme jòvens autònoms informacionalment
Fem que la Biblioteca Escolar siga el referent cultural del centre.

Recursos clau

La tasca dels bibliotecaris/àries escolars va més enllà del suport tècnic. Els i les bibliotecàries escolars professionals són tècnics i defensen la importància de la funció tècnica, donat que és clau per al correcte funcionament, gestió i organització de la biblioteca Però també estan capacitats per a contribuir i tindre un paper actiu en ensenyar, a més de com trobar i seleccionar la informació, a com “funciona”. Són professionals que poden i volen treballar i fer equip junt amb el personal docent.

Cartell verd:

Accions destinades a difondre el missatge que necessitem un bibliotecari/ària en cada biblioteca escolar. Cal defendre la necessitat d’un professional al capdavant de les biblioteques.

Cartell rosa:

Accions que ens ajuden a demostrar que la Biblioteca Escolar pot ser molt més que llibres i molt més que lectura. Els llibres i la lectura són elements insustituïbles i imprescindibles en la biblioteca escolar, però hi ha molt més i la biblioteca no és sols això. La biblioteca és un centre on compartir coneixements.

Cartell grog:

Accions que treballen tot allò que es relaciona amb les noves tecnologies i com la biblioteca escolar pot jugar un paper fonamental en la formació de joves autònoms informacionalment.

Cartell blau:

Accions que defensen la biblioteca escolar com a referent cultural del centre. El lloc on es pot promoure cultura i oci de qualitat. On generar relacions de col·labora

Cartell brúixola

Aquest cartell fica l’accent en la capacitat del bibliotecari/ària per a guiar i orientar (d’ací la identificació amb un objecte que ajuda a l’hora d’orientar-se, un objecte com és la brúixola) en tecnologies digitals, en foment lector, en qualitat informativa i accés a la informació, en assessorament per a l’ús de recursos i en coneixement, en fer comunitat i en moltes coses més.

Descàrrega cartell brúixola A3

Futllet

Eina de mà per als professionals que vulguen presentar en algun centre educatiu el seu perfil professional, el treball de guia i orientació que poden fer i el projecte de Biblioteca Escolar que podria desenvolupar.

Descàrrega futllet