XI Punt de Trobada: Biblioteca Pública – Biblioteca Escolar: un binomi necessari (Benicarló)

Benicarló

La missió de la biblioteca escolar és facilitar l’accés i difondre els recursos d’informació per afavorir els processos d’aprenentatge autònom, la creació del coneixement i el plaer de llegir, per aquest motiu els professionals de les biblioteques i l’educació hem de posar en relleu la necessitat que els centres educatius disposen d’un servei eficaç de biblioteca escolar. 

Dissabte 1 d’abril de 2023. Benicarló (Baix Maestrat).

Lloc: Biblioteca Pública Municipal “Manel Garcia Grau”. Carrer Peníscola 21, Benicarló (Castelló)

Ruta de l’autobús (gratuït) per a anar a Benicarló:

  • Eixida de València a les 7:30 hores, des del Col·legi Guadalaviar (Av. de Blasco Ibáñez, 56)
  • Parada a Castelló a les 8:15  hores en l’estació  d’autobusos (Carrer del Pintor Oliet, s/n,)
  • Hora de tornada des de Benicarló variable en funció de la finalització de l’activitat.

 

PROGRAMAPONENTSINSCRIPCIONS

9.30h. – 10.00h. Recepció i lliurament de documentació.

10.00h. 10.20h. Benvinguda i presentacions.

10.20h. – 10.50h. Definint “biblioteca escolar”: un model a aconseguir, per Arantxa Meseguer Lledó. Bibliotecària Escolar de Florida Secundària.

Abans de poder treballar conjuntament la Biblioteca Escolar i la Biblioteca Pública, s’ha de tindre clar què és una biblioteca escolar, quines són les seues funcions i objectius i quin és el model de biblioteca escolar que volem. Sols així podem obrir un  debat constructiu al voltant de la col.laboració amb les biblioteques públiques.

 10.50h. – 11:45h. Debat obert entre els participants i el públic al voltant de la col·laboració entre Biblioteca Pública i Biblioteca Escolar, coordinat per  David Azorín Richarte. Biblioteca Escolar IES Benicalap

Una de les preguntes que mai falten a l’hora de fer una exposició sobre biblioteques escolars és: “Existeix cooperació entre la biblioteca pública i la biblioteca escolar?” I potser és la més difícil de contestar. Per això vos proposem una activitat totalment oberta i constructiva on puguem, entre totes els punts de vista de la professió, donar-li forma a eixa cooperació.

11.45h. – 12.15h. Pausa cafè. Cortesia de l’Ajuntament de Benicarló.

12.15h. – 13.15h. Recursos per facilitar la col·laboració entre Biblioteca Pública i Biblioteca Escolar, per Amparo Costa Celda. Coordinadora del Grup de Treball de Biblioteques Escolars del COBDCV.

Per a garantir la col·laboració entre la Biblioteca Pública i la Biblioteca Escolar és fonamental disposar de recursos. Així doncs, l’objectiu d’aquesta intervenció és donar a conéixer quins recursos estan a l’abast de les biblioteques i com poden accedir a ells.

13.15h. -14.00h. EXPERIÈNCIES. Exemples de bones pràctiques entre Biblioteca Pública i Biblioteca Escolar

  • Biblioteca Pública Municipal de Vinaròs, per Maite Arnau Esteller. 
  • Biblioteca Pública d’Orpesa del Mar, per Iván Cardona Pozuelo.

14.00h. Dinar. Restaurant San Rafael 

Arantxa Meseguer Lledó

 

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de València. Ha realitzat diversos cursos en matèria de Biblioteques Escolars a més, d’altres específics per a la seua organització i gestió.

La seua trajectòria professional ha estat lligada a l’organització i gestió de Biblioteques Escolars en centres de titularitat pública i també impartint Tallers de Formació.

Membre actiu del Grup de Treball de Biblioteques Escolars del COBDCV.

Actualment és la responsable de la Biblioteca Escolar de Florida Secundària.

David Azorín Richarte

 

David Azorin

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de València; Llicenciat en Documentació i Màster en Gestió de la Informació per la Universitat Politècnica de València

Exerceix de bibliotecari escolar des de l’any 2008 i, a més, ha treballat com a especialista en UX i Community management.

Amparo Costa Celda

 


Llicenciada en Geografia i Història; Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de València. Màster CALSI. Continguts i aspectes legals en la societat de la informació, per la Universitat Politècnica de València. 

Directora del Centre de Documentació i Informació Portuària del Port de València (CEDIPORT). Membre de la Junta Directiva del COBDCV per al període 2013-2021 ocupant el càrrec de Secretària. És coordinadora del Grup de Treball de Biblioteques Escolars del COBDCV des de l’any 2019 fins l’actualitat.

Maite Arnau Esteller

 


Natural de Benicarló, és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de València. Va realitzar els cursos de doctorat del Departament d’Humanitats de la Universitat Jaume I de Castelló on va desenvolupar la seua faceta d’investigadora en demografia històrica, fet que li va afavorir el contacte amb el món dels arxius. Després de diverses beques de col·laboració en arxius i biblioteques, va cursar en 1995/96 el mòdul de FPIII de “Biblioteca, Arxivística i Documentació” i el curs de postgrau “Diploma en Ciències de la Documentació : sistemes de documentació i arxiu en l’empresa i l’administració pública” de la Universitat de València.

En 1997 és contractada per l’Ajuntament de Vila-real com a auxiliar de biblioteca fins al 2006 que una situació personal l’obliga a abandonar el seu treball i tornar a la seua ciutat natal. Aqueix mateix any supera les proves del concurs oposició de tècnic mitjà de biblioteques convocades per l’Ajuntament de Vinaròs. I encara que ha sigut recentment el seu nomenament com a funcionària de carrera, porta 17 anys com a responsable de la Biblioteca Pública Municipal de Vinaròs.

Iván Cardona Pozuelo

 


LLicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili. Tècnic superior especialista en Biblioteconomia, arxivística i documentació.

Exerceix de bibliotecari  a la Biblioteca d’Orpesa del Mar des de l’any 2013.

Descarrega ací el programa en PDF

 

L’onzena edició del Punt de Trobada se celebrarà l’1 d’abril de 2023 a Benicarló (Castelló). Comptem, com sempre, amb la col·laboració de la biblioteca municipal i de l’Ajuntament de la població.

El Punt de Trobada de divulgació Bibliotecària s’ha convertit any rere any, en una cita imprescindible per al col·lectiu bibliotecari valencià, amb unes activitats i una programació variada i atractiva que combina aspectes formatius i lúdics de manera molt equilibrada.

Un dels objectius principals del Punt de Trobada és la vertebració del territori, per això cada edició es realitza en una provincia diferent de la Comunitat Valenciana. En aquesta ocasió, estarem a la comarca del baix Maestrat, província de Castelló. #PunTroBib

Organitza

 

Logo del COBDV

Col·laboren

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?