X Punt de Trobada Bibliotecària (Requena)

BANNER-WEB-febrer-22-1024x490

La desena edició del Punt de Trobada se celebrarà el 26 de febrer de 2022 a Requena (València).El Col·legi compta, com sempre, amb la col·laboració de la biblioteca municipal.

Donada la situació sanitària l’aforament d’aquesta edició serà més reduït. En tot moment es respectaran i es tindran en compte les recomanacions sanitàries de distanciament i protecció.

El Punt de Trobada de divulgació Bibliotecària s’ha convertit any rere any, en una cita imprescindible per al col·lectiu bibliotecari valencià, amb unes activitats i una programació variada i atractiva que combina aspectes formatius i lúdics de manera molt equilibrada.

Un dels objectius principals del Punt de Trobada és la vertebració del territori, per això cada edició es realitza en una província diferent de la Comunitat Valenciana. En aquesta ocasió, estarem a la comarca d’Utiel-Requena, província de València. #PunTroBib

Dissabte 26 de febrer de 2022. Requena, (La Plana d’Utiel-Requena).

Lloc: Església de Sant Nicolau de Requena. Carrer Sant Nicolau, s/n. On aparcar.

X Punt de Trobada: Lectura pública, biblioteques i despoblació

ProgramaPonentsInscripcions

9.00h. – 9.30h. Recepció i lliurament de documentació.

9.30h. 10.00h. Benvinguda i presentacions.

10.00h. – 10.40h. Grup de Treball per al Pla d’Especial Atenció al Medi rural del Consell de Cooperació Bibliotecària, per Roberto Soto. Coordinador del Grup de Treball del Ministeri de Cultura i Esport.

10.40h. – 11.30h. Pausa café. Cortesia de l’Ajuntament de Requena.

11.30h. – 12.15h. Ajudes als serveis de lectura pública en municipis rurals de Castella-la Manxa, per José Javier Rosa Sánchez. Cap de Secció del llibre, Arxius i Biblioteques d’Albacete.

12.15h. – 12.35h.Experiències de dinamització bibliotecària des de la Biblioteca Pública de Requena, per Biblioteca Nacho Latorre Zacarés.

12.35h. – 12.50h. Lectura pública en un llogaret: l’experiència de Los Isidros (Requena), per Elena Casero Viana. Encarregada de Punt de Lectura a Los Isidros

12.50h. – 13.15h. Reflexions d’un bibliotecari rural valencià, per Álvaro Ibáñez Solaz. Arxiver Bibliotecari de Cortes de Pallars

13.15h. – 14.00h. Col·loqui entre els participants i el públic al voltant del futur de les biblioteques als territoris en risc de despoblació, moderat per Nacho Latorre.

14.00h. Dinar. Yantar. La cocina de Pilar

Roberto Soto Arranz


Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Valladolid, i en Documentació per la Universitat Oberta de Catalunya.
Cap de Secció de Coordinació de Biblioteques en la Diputació de Lleó.
President de l’Associació de Professionals de Biblioteques Mòbils (ACLEBIM).
Responsable de la Secció de Bibliobusos en la revista “Mi Biblioteca”.
Coordinador del Grup de Treball d’Especial Atenció al Medi rural del Ministeri de Cultura i Esport.

José Javier Rosa Sánchez


És tècnic especialista en biblioteques, arxius i centres de documentació (1988) i diplomat graduat social (1989).
Des de 2006 és Cap de Secció del llibre, Arxius i Biblioteques d’Albacete.
Anteriorment, va ser documentalista en l’arxiu clínic de l’Hospital d’Albacete (1988-1989) i director de la Biblioteca Pública Municipal “Ana María Matute” de Caudete (1995-2006).
També va ser president de l’Associació de Bibliotecaris d’Albacete (ABIBA) (2002-2006).

Nacho Latorre Zacarés


Llicenciat en Geografia i Història; Màster en Arxivística, Biblioteconomia i Documentació pel CEU Sant Pau de València; arxiver-bibliotecari de Requena; facultatiu superior d’Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana; ex cap de Secció de Biblioteques de la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana i autor de llibres i articles sobre Arxivística, Biblioteconomia i Història Comarcal.

Álvaro Ibáñez Solaz


Diplomat en Biblioteconomia i Documentació i Graduat en Informació i Documentació per la Universitat de València. Acumula més de deu anys d’experiència laboral en arxius i biblioteques en diferents institucions, Diputació de Castelló, Biblioteca Pública Estatal de València, Biblioteca i Arxiu de Requena, Biblioteca de Manises, Arxiu de Camporrobles… Actualment, treballa com a arxiver-bibliotecari a l’Ajuntament de Cortes de Pallars (València) i com a arxiver en la Fundació Lucio Gil de Fagoaga de Requena. Col·labora a més amb El Punt: Espai de Lliure Aprenentatge, associació situada a València dedicada a la recuperació de la memòria documental dels moviments socials antagonistes i el desenvolupament d’un model de biblioteca social autogestionada. Publicats articles d’investigació en revistes d’estudis locals sobre la història, costums i tradicions, etnobotànica… de la Meseta de Requena i Utiel i Cortes de Pallars.

Elena Casero Viana


La seua carrera professional l’ha desenvolupada com a tècnic d’empreses turístiques. Escriptora amb cinc novel·les publicades, un llibre de relats i un altre de microrelats en diferents editorials nacionals. Els seus microrelats formen part de diverses antologies i han sigut traduïts al francés i a l’italià. A més, posseeix formació musical i ha format part de dues bandes de música de la ciutat de València.
Amb la jubilació, es va traslladar a viure al llogaret Los Isidros (Requena) de 289 habitants on va convéncer a l’alcaldia pedània de crear una biblioteca per als veïns. Des de gener de 2020 està gestionant la biblioteca i manté un club de lectura en la pedania.

Si vols acompanyar-nos completa i envia la inscripció per al X Punt de Trobada. Places esgotades.


Formes de pagament

Realitzar un ingrés al compte:

Logo de Caixa Popular

ES14 3159 0032 9522 0380 0228

Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’España)

o fer un ingrés utilitzant el compte     paypal

Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369 o contactar amb administracio@cobdcv.es

Organitza

Logo del COBDV

Col·labora

 
Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?