V Punt de trobada Bibliotecària (Segorbe)

Jpeg

Ens ajuntem un any mes per a celebrar, aquesta vegada en una comarca de Castelló un nou “Punt de Trobada Bibliotecària”. Des del COBDCV ens alegrem que aquestes trobades siguen cada vegada mes visibles i importants dins del col·lectiu bibliotecari valencià, amb unes activitats i una programació variada i atractiva que combina aspectes formatius i lúdics de manera molt equilibrada.

Enguany, celebrarem la cinquena edició que tindrà lloc a Segorbe, en la comarca de l’Alt Palancia. Han col·laborat en la preparació d’aquesta jornada els companys de la Biblioteca Pública “Bisbe Juan Bta. Pérez” de Segorbe. GRÀCIES!

Se celebrarà el dissabte 11 de novembre de 2017

En la Sala d’alcaldes, Ajuntament de Segorbe


Pica en el mapa per a ampliar-ho

PROGRAMA   (Pica ací i descarrega el programa)

9.30.     Benvinguda i presentació a càrrec d’Alicia Sellés, Presidenta COBDCV

Intervencions institucionals

 10h. Col·loqui: Serveis bibliotecaris en el mitjà rural.

Modera: Carlos Gimeno Vicente, Biblioteca de Segorbe

Participants:

Charo Tamarit Rius, Subdirecció del Llibre, Arxius i Biblioteques

Oscar Arroyo Ortega, “Mapes de biblioteques com a instrument de planificació”

Ramón Martínez, President Mancomunitat Alt Palancia

Per confirmar, Diputat de Cultura de Castelló

11.30h.  Pausa Café.

12:00 Bones pràctiques Col·lecció Local.

-Rafa Simón Abad, Arxiver-Bibliotecari de Segorbe. “El fons local de la Biblioteca Municipal “Bisbe Juan Bta. Pérez” de Segorbe: un fons al servei de la comarca de l’Alt Palancia

-Fernando Juarez Urquijo, Biblioteca Municipal de Muskiz. “Biblioteca i Memòria local en l’era de la web mòbil”.

13:00 Biblioteques i altres serveis locals

        Alicia Sellés Carot. Presidenta COBDCV “Programa IAP de la IFLA. Biblioteques en l’Agenda Política”

        Marta Cano Vers, Diputació de Barcelona. “CooperACCIÓ: Teixint el territori”.

14: 00-16.00h. Dinar (Restaurante Martín el Humano)

PROGRAMA SOCIAL

16.00-17.00h. Ruta guiada al Museu de la Catedral de Segorbe (45 min.) on el conservador d’art de la Diòcesi Segorbe-Castelló, David Montolío, ens ensenyarà el més important del mateix.

I després l’arqueòleg municipal Vicente Palomar ens guiarà les torres del Botxí i la Presó, les muralles i si dóna temps el Museu arqueològic.

PONENTS

Charo Tamarit Rius

Llicenciada en Geografia i Història, en les especialitats d’Història Moderna i d’Història de l’Art a Universitat de València. La seua carrera professional s’ha desenvolupat en l’àmbit de biblioteques i centres de documentació, especialitzant-se en la gestió i coordinació de catàlegs col·lectius i diferents xarxes d’informació, com a responsable de l’equip de Catàleg Col·lectiu de Patrimoni Bibliogràfic de la CV des de la Biblioteca Valenciana, la coordinació de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la GV (BEGV) des del Centre de Documentació i Anàlisi de Presidència de la GV, la programació, adreça i supervisió de la Xarxa de Centres d’Informació Juvenil com a responsable del Centre Coordinador de Documentació i Informació Juvenil de l’Institut Valencià de la Joventut i l’adreça i coordinació del funcionament de la Biblioteca Valenciana i assistència tècnica de la xarxa de lectura pública valenciana. Ha presentat diverses comunicacions, ponències i articles relacionats amb el seu àmbit d’actuació, en diverses publicacions, Congressos i trobades.

Oscar Arroyo Ortega

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat Complutense de Madrid, des de 2000 està vinculat al Servei de Biblioteques de Castella-la Manxa en diferents llocs de responsabilitat, sent des de 2011 Cap de Servei de Biblioteques, Llibre i Lectura. En aquests moments, és també President de la Comissió Tècnica de Cooperació de Biblioteques Públiques del Consell de Cooperació Bibliotecària. La seua labor professional ha estat vinculada principalment al desenvolupament i coordinació de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Castella-la Manxa, impulsant el desenvolupament normatiu bibliotecari de la regió així com la coordinació, suport tècnic i econòmic a les biblioteques públiques i el desenvolupament de la Xarxa de biblioteques mòbils. Ha presentat diverses comunicacions, ponències i articles relacionats amb el seu àmbit d’actuació, en diverses publicacions, Congressos i trobades.

Rafa Simón Abad

Llicenciat en Humanitats per la Universitat Jaume I i en Documentació per la Universitat Politècnica de València. Arxiver-Bibliotecari de l’Ajuntament de Segorbe des de 2000 i Cronista Oficial de la Ciutat de Segorbe des de 2001. Autor de diversos llibres i articles de temàtica localista o comarcal com: “La Biblioteca Municipal “Bisbe Juan Bautista Pérez” de Segorbe (1951-2001)”; “50 Anys de Reines a Segorbe : 1955 – 2004”; “Segorbe: així vam ser”; “Guia turística i històrica del municipi de Segorbe”, etc. Sempre interessat per assumptes de la comarca, és Membre de l’Institut de Cultura de l’Alt Palancia des de 2007 i col·labora amb exposicions i projectes culturals des de qualsevol àmbit.

Fernando Juarez Urquijo @ferjur

Fernando Juárez Urquijo ja era bibliotecari del seu poble (Muskiz) quan encara no hi havia ordinadors. Ha participat en el grup de validació del Pla Basc de Lectura i forma part del grup de treball sobre préstec digital de les biblioteques d’Euskadi. És membre de ThinkEPI i de Biblioblog. Malgrat no saber què cal fer en una biblioteca (o precisament per açò) ha publicat articles i comunicacions i impartit docència especialitzada per a professionals sobre la web social i la web mòbil aplicades a les biblioteques . És autor de “Biblioteca pública, mentre arriba el futur”.

Alicia Sellés Carot @aliciaselles

Diplomada en Biblioteconomia per la Universitat de Salamanca i Llicenciada en Documentació per la Universitat Politècnica de València. És responsable de l’àrea de Serveis i Solucions Documentals de MASmedios.
Des de fa ja diversos anys està treballant amb opcions Open Source per a biblioteques, arxius, repositoris, etc. en projectes tant d’implantació com d’integració i interoperabilitat. Des de 2007 realitza un treball actiu en la comunitat Koha i des de 2010 en el desenvolupament de Koha-Kobli (impulsat per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària).
És també professora associada en la Universitat Politècnica de València i consultora en el grau d’Informació i documentació de la UOC. A més, és l’actual presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

Marta Cano Vers

Diplomada en biblioteconomia i llicenciada en documentació per la Universitat de Barcelona. Màster en gestió i direcció de biblioteques per la Universitat Pompeu Fabra. La seua carrera professional ha estat sempre vinculada a la biblioteca pública, especialment en l’àmbit de la gestió de biblioteques. Actualment és Cap del Servei de Coordinació Bibliotecària de la Diputació de Barcelona.

 

Matricula tancada

No realitzes el pagament, ni envies justificants, fins que el Col·legi et confirme que queden places lliures.

Formes de pagament

Realitzar un ingrés al compte:

Logo de Caixa Popular

ES14 3159 0032 9522 0380 0228

Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’Espanya)

o fer un ingrés utilitzant     paypal

Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369 o contactar amb administracio@cobdcv.es

PATROCINEN

 

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?