Trobades d’Escoles en Valencià a la Safor

Foto del puesto del COBDCV en Trobades d'Escoles en Valencià (La Safor, 2010)
Trobada d’Escoles en Valencià a La Safor ().
Crónica por: Yolanda Mª Fons Grau, Mª José Canet Gascó i Esther Peiró Sanchis.

Aquest any és molt especial per a escola valenciana ja que es compleixen el 25 anys de les primeres trobades d’escoles en valencià. Des d’aleshores han anat sumant-se més comarques celebrant-se entre març i juny de cada any.

Enguany també es compleixen 15 anys de col·laboració amb Xavier Mariscal que es el dissenyador dels cartells i samarretes de les Trobades d’escoles en valencià.

A les 10.30 h alls voltants de la Pl. del Prado va tindre lloc la cercavila que donava pas al començament dels diferents tallers i activitats. Al llarg del matí va haver-hi actuacions, malabaristes, jocs tradicionals, actes commemoratius de l’Any Borja, etc., inclús va aparèixer la mateixa família Borja.

Amb el lema “Tu tens la clau” es va exposar per primera vegada al centre de la plaça l’escultura dissenyada per Natalia Pérez i realitzada per alumnes de l’ IES Tirant lo Blanch. Un xiquet@, representant cadascuna de les escoles participants, va penjar en l’escultura una clau que cada centre havia dissenyat per a l’acte

El COBDCV va estar representat per Esther i Mª José, de la Biblioteca Municipal d’ Oliva i per Yolanda, de la biblioteca del Museu de la Prehistòria i vam comptar amb l’ajuda de la Regidora de Biblioteques d’Oliva, Rosanna Torres. La parada estava situada en un lloc cèntric, a la mateixa plaça, junt a les editorials, associacions, etc. i a l’ ombra , la qual cosa es va agrair enormement.

L’atracció de la parada va ser el taller que es va realitzar: una titella amb pinces, ràfia de colors, cartolina i retoladors. Va servir al mateix temps per que la gent s’ apropara i poguera informar-se sobre el Col·legi i les biblioteques participants.

Es va voler que la mateixa biblioteca estiguera present, per això varen muntar un racó de lectura, amb cadiretes i llibres infantils de la biblioteca infantil d’Oliva

Cal dir que va tindre molt d’èxit el material aportat pel Col·legi: llapis, punts de llibres, globus, llibretes.

En definitiva, va ser un bon dia assolellat i festiu celebrant la festa de la nostra llengua.

Oliva, 2 de juny de 2010.

Fotos Trobades 2010

[fsg_gallery id=”23″]
Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?