Trobades d’Escoles en Valencià a Elx

Foto del puesto del COBDCV en Trobades d'Escoles en Valencià (Elx, 2010)

Trobades d’Escoles a Elx ().
Crònica per: Jorge Torregrosa, Loreto Martínez Chacopino i María Teresa Javaloyes Miralles.

A les nou del matí començàrem a preparar la taula, al temps que el sol s’ afanyava a fer-se present per acompanyar la festa.

Junt als materials explicatius ( serveis bibliotecaris, calendari de les parades del bibliobús, guies de lectura…) vam col.locar un plànol indicatiu de la localització de les diferents biblioteques que formen la Xarxa Municipal d’Elx, i els fulls d’inscripció per fer-se el carnet de soci. La resta de l’espai estava ocupada per materials que ens serviren com a obsequi per als visitants (llibres en valencià, bolígrafs, llapis, blocs de notes, joguets de platja, marcapàgines, globus…) Quan ja estaba tot preparat, començaren a escoltar-se les dolçaines.

Al voltant de les deu, Gegants i Cabuts, jocs malabars i els primers visitants donaren vida als jardins del Parc Municipal.

Responguérem a les primeres consultes, la majoria de les quals versaven al voltant dels serveis que oferim, així com a la localització de les diferents biblioteques. Vam explicar, en terminis generals, el funcionament de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana, centrant l’atenció en la unificació per que fa als carnets, els avantatges del préstec interbibliotecari i la presència del catàleg en Internet. Aquest tipus d’informació va ser d’especial interés per atendre els visitants de fora d’Elx.

Pel que fa a les consultes plantejades, cal destacar la bona acollida que va tindre, entre aquelles persones que habitualment no utilitzen els servicis bibliotecaris, el coneixement de la incorporació als fons de materials audiovisuals, així com de l’existència de campanyes periòdiques d’animació a la lectura destinades als més xicotets. També ens cridà l’atenció l‘especial interés mostrat pel funcionament del bibliobús.

L‘afluència de públic superà ampliament les nostres expectatives. A mig dia, al recinte no hi-cabia una agulla. La taula es plenà de gent, diversos professors ens demanaren material explicatiu per fomentar els nostres serveis a l’escola, les consultes es multiplicaren i les caixes de materials de regal es buidaven a bon ritme…

A la fi podem dir que ens quedà un bon sabor de boca d’una trobada amb color valencià que promet nous lectors.

Fotos Trobades 2010

[fsg_gallery id=”23″]

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?