Trobada d’Escoles en Valencià a L’Alacantí

Foto de las Trobades d'Escoles en Valencià en el Palmeral de Alicante (2010)

Trobades d’Escoles en Valencià en L’Alacantí (

Com totes les Trobades d´Escoles en valencià, els de l´Alacantí van ser una festa. I a les festes ja se sab que n’ hi ha de tot: hi havia gent divertida, gent agradable, gent amb ganes de passar-ho bé, gent amb ganes de conèixer i traure un bon record d´eixe dia i per últim, algún despistat que no sabia perquè tots els llibres i cartells no estaven escrits en castellà.

La festa va començar a les 10 del matí passades, amb música de dolçainers i demonis ballant pels carrers del Palmeral de Alacant, mentre els col.legis, editorials, Universitat de Alacant, Federació d’ Escoles i altres stands acabaven de preparar els seus taules amb llibres, informació, materials pels tallers, etc…

Fins les 12 del matí va estar prou tranquil tot i que a partir de les 12’ 30 es va omplir de pares, mares, xiquets i curiosos que s´apropaven a la festa per tal de saber de què anava, i gaudir del dia de festa.

Ja fa 25 anys que aquestes jornades festives és celebren al País Valencià i sembla que encara son molt necesàries, encara que algún polític potser pensé que “ja n’ hi prou…”. Ja sabem que la cultura, l’ educació i la nostra llengua semblen temes massa delicats i a vegades, poc accesibles pels nostres polítics.

Com diem abans, a la festa van trobar gent molt educada que ens donava les gràcies per tot i inclùs, una mestra ens va proposar la realització de cursos per nostre col.legi com base de una formació elemental per posar en marxa les bibliotèques escolars. Es una idea, de fet, el col.legi pot obrir molt el seu ventall de propostes a colectius i profesionals amb els que tenim moltes coses en comú.

Salutacions i bones Trobades a totes i tots !

Fotos Trobades 2010

[fsg_gallery id=”23″]

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?