Trobada d’Escoles en Valencià a Benimaclet

Foto del puesto del COBDCV en Trobades d'Escoles en Valencià (Benimaclet, 2010)

Autora de la crònica: Teresa Llabata. Sota el lema “Tu Tens la clau” Escola Valenciana celebra enguany els 25 anys de Trobades.

Als jardins i carrer peatonal de la Guàrdia Civil del barri de Benimaclet, la ciutat de València acolli la trobada del 2010.

Un dia esplèndid de festa, alegria, llum, color musica i reivindicació d’una escola publica sense barracons, digna, progressista i en valencià.

A les 10 del matí, dos gegants obriren la cercavila pels carrers de Benimaclet seguits de bandes de musica, tabalets, dolçaines i un riu d’escolars amb pares, mares i mestres de 64 centres educatius de la nostra ciutat portant les pancartes de cada escola.

Una assistència record que superà els 25.000 participants. i que prompte començaren a participar en els tallers preparats per les escoles, a quin més imaginatiu.

Des de l’entaulat instal·lat al principi del recinte s’oferia musica en directe de grups joves de musics valencians. També vingueren els castellets d’Algemesí, varem tindre representacions del ball dels pastorets i el de la magrana, contacontes, partides d’escacs…

Dins de l’Espai del Llibre els bibliotecaris disposarem de 3 taules per donar informació del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) al temps que repartíem el material gràfic fet exprés per la trobada: punts de lectura, llepissós, globus i llibretetes que varen tindre molt bona acollida.

Com a taller d’animació es varem basar en un llibre que tenim en les biblioteques: “Amb ulls d’avi” de Francesco Tonucci , Ed. Graó. El llibre conta al darrer capítol els jocs dels avis quan eren menuts.

Taller de títeres

Amb una simple pinça i un poc de reciclatge els xiquets s’emportaren gracioses titelles : el soldadet de plom, la caputxeta o la fada del bosc. Va ser un èxit clamoròs.

Les bibliotecaries: Marina Estarlich (BPM Torrent), Adelina Navarro (BPM la Vall d ’Uixò), Cristina Colomina (”Joanot Martorell” BPM València) i Teresa Llabata (“Casa de la Reina” BPM València) varem estar informant del COBDCV i de les Biblioteques Municipals a més d’especialitzar-nos em “mestres titellaires”.

¡ENHORABONA A ESCOLA VALENCIANA PELS 25 ANYS

Fotos de les Trobades a Benimaclet a l’any 2010

[fsg_gallery id=”23″]

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?