Taller en línea.
- Data: Dimarts 9 de març
- Horari: de 10 a 14 hores
- Lloc: Plataforma
- Aquest taller s’impartirà en valencià.
Aquest taller està organitzat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i emmarcat dins de les activitats preparades dins del Conveni signat amb la Generalitat Valenciana.
Professora: Carme Navarro Dolz @carme_nadolz
Diplomada en Professorat d’ EGB (U.V.) i Graduada en Filologia Catalana per la Universitat de València. Postgrau en Educació d’ Adults (EDETANIA), Diploma en Literatura i Cultura per a Infants i Joves (UV. ADEIT) i Curs d’animació a la lectura: la formació de lectors (UNED i Fundació Bromera per al Foment de la Lectura). També he realitzat diversos cursos, tallers formatius i he participant en Jornades, congressos i simpòsiums relacionats amb l’animació lectora i el foment de la lectura, la indústria editorial i la gestió cultural.
En l’àmbit professional, ha treballat com auxiliar d’agència de lectura i com ha mestra en la formació de persones adultes. Ha col·laborat amb editorials en activitats d’animació lectora, assessoria en lectura i edició de material didàctic. Ha impartit cursos i jornades formatives per a professors al CEFIRE, biblioteques i centres educatius relacionades amb el foment de la lectura i les tècniques d’animació lectora. Des de l’any 1999 és sòcia de l’empresa Sénia Projectes Educatius SL que es dedica al disseny, creació i implementació de projectes d’animació lectora. Entre diversos projectes destaquem la programació i gestió de Clubs de lectura, el disseny de tallers i sessions de foment de la lectura. Des de 2016 col·labora amb FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura en el projecte Ciutats Lectores i Full de lectura (Club de lectura virtual).
Presentació
El taller pretén establir estratègies a l’hora d’implementar, coordinar i gestionar l’activitat de Club de lectura en la biblioteca a partir d’experiències que ja estan en funcionament i conèixer dinàmiques i recursos que afavorisquen la creació i dinamització de nous Clubs o dels que ja existeixen.
A més tenim l’objectiu d’esdevindre un espai de reflexió on compartir, bones pràctiques, nous reptes, entrebancs i receptes màgiques que ens ajuden a continuar sembrant el gust per llegir i compartir la lectura.
Objectius
- Establir les bases per a l’organització d’un Club de lectura
- Definir el rol del coordinador del club
- Presentar estratègies de dinamització
- Reflexionar sobre allò que aporta el club a la meua biblioteca com superar els entrebancs que trobarem a l’hora d’implementar l’activitat
Metodologia
- Metodologia participativa a partir del diàleg que s’establisca amb els participants.
- Exposició d’experiències
- Debat entre els participants per a compartir reptes a superar
Programa
- Clubs de lectura, definició i tipologia
- La lectura com a experiència. Socialització de l’acte lector.
- Preguntes per a la reflexió: Club de lectura, per què? Fan lectors el Clubs de lectura?
- Organització i gestió:
1- A la recerca de lectors
2-Gestió de les lectures
3-El rol del coordinador
- Experiències
- Dinàmiques de dinamització
- La llista d’imprescindibles o lectures que mai fallen
FORMULARI INSCRIPCIÓ
* Si eres estudiant UPV/UV/UA, membre d’alguna associació adherida, PAS/PDI de la UPV o personal del Servei de Biblioteques i Documentació de la UV, has d’enviar el justificant a administracio@cobdcv.es (estudiants enviar justificant de la matrícula actualitzada; membres d’associacions adherides enviar justificant quota del taller).
Col·labora