LA MALETA LILA

(2020/06) Símile núm. 45, Símile 2ª època

Descarrega l’article en versió pdf

Foto Expo Beniarbeig

Les biblioteques públiques de Gata de Gorgos i d’Altea ens hem proposat com a objectiu comú informar sobre la igualtat de gènere i els valors fonamentals que permeten una bona convivència.

Malgrat que el moviment feminista ha aconseguit avanços fonamentals per al desenvolupament d’una societat justa, a Espanya la legislació no protegeix prou a les dones i moltes lleis es construeixen sobre la llarga ombra del patriarcat.

La tasca per transformar la societat des del feminisme en persones igualitàries, és obrint espais de reflexió a les aules, als carrers i a la vida.

Les biblioteques som part de la cultura educativa d’aquesta societat, i com a tal, hem d’oferir materials que aporten recursos per treballar la coeducació, que permeten una mirada reflexiva sobre la igualtat d’oportunitats, la superació d’estereotips de gènere, culturals i socials, i la defensa de la dignitat personal.

Aquesta Maleta Lila que vos presentem lluita pels valors i la igualtat i apropa als lectors de totes les biblioteques, menudes i grans, llibres especialment escollits per visibilitzar a les dones i donar ferramentes per construir una societat menys masclista i més igualitària.

La Maleta Lila, amb els llibres que conté, vol ajudar a fer una societat més justa i plantejar maneres de construir un imaginari, tant individual com col·lectiu, fonamentat en valors, en el respecte a la diversitat d’orientacions sexuals i a la diversitat familiar, tractant les diferències com a valors positius i trencant estereotips i rols.

Per tot això pretenem arribar als centres bibliotecaris que no disposen d’un gran nombre d’exemplars sobre aquesta temàtica compartint part del fons bibliogràfic de les nostres biblioteques amb ells.

Les biblioteques públiques de la Xarxa de Biblioteques de la Comunitat Valenciana peticionàries de la Maleta Lila rebran en préstec temporal de 2 mesos un lot d’uns 60 llibres per a tots els públics (infantil, juvenil i adult) i material informatiu del projecte. Aquestes biblioteques podran fer-ne ús realitzant una exposició temporal i ampliant-la amb el fons que la mateixa biblioteca dispose sobre la temàtica, però, no sols això, també hi ha la possibilitat de poder deixar en préstec als seus usuaris tot allò que conté la maleta lila.

A la web lamaletalila.com trobareu la normativa, contingut de la maleta i informació per poder sol·licitar el préstec i començar el viatge de la maleta lila per tota la geografia valenciana.

La biblioteca peticionària haurà de tindre carnet de Biblioteca de tipus col·lectiu i es farà càrrec d’arreplegar-la on es trobe i tornar-la si correspon.

La intenció d’aquest projecte és que, mitjançant els contes, per a menudes i menuts, o novel·les, manuals o llibres de no-ficció per a adults, que conté la Maleta Lila, construïm entre totes i tots una societat nova IGUALITÀRIA, FEMINISTA I PER TANT, MÉS JUSTA.

Ens agradaria que maletes com aquesta no hagueren d’existir!

Foto bibliotecarios
Autores i autors:

Bibliotecàries de Gata de Gorgos:

Vicen Mulet

Sílvia Leyda

Bibliotecaris d’Altea:

Fernando de Trazegnies

Ignacio Beltran

 

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Números anteriors

Menú