La lectura en veu alta com a teràpia

(2017/04) Símile núm. 36, Símile 2ª època

Descarrega l’article en versió PDF

LLEGIR AMB EL TAPIS

El TAPIS és un programa terapèutic que du a terme el tapis1departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, està dirigit a persones amb discapacitat  i/o malaltia mental que són derivades per Serveis Socials.

La Biblioteca de Gata de Gorgos realitza un taller destinat als usuaris de TAPIS i fa una gran tasca per promoure la lectura i animar als seus usuaris a llegir; ja que considerem que la lectura és la base de tot aprenentatge.

Es tracta d’un petit club de lectura on llegim en veu alta, tots junts, per posteriorment reflexionar sobre el contingut de la lectura, sempre valorant l’opinió individual de cadascuna de les persones integrants.

tapis2

OBJECTIUS

 • Potenciar i millorar l’autonomia personal i social de l’usuari perquè puguen gaudir d’una qualitat de vida digna.
 • Orientació, mediació i implicació dels familiars.
 • Mantenir i potenciar les destreses necessàries per al possible desenvolupament de rols laborals.
 • Integració i normalització social necessària perquè puguen sentir que formen part d’un col·lectiu i del poble on viuen.

METODOLOGIA

tapis3L’activitat que la Biblioteca ofereix a aquest col·lectiu és la d’integrar-los en els projectes de la biblioteca i fer-los participes de la nostra vida cultural.

Des de fa 7 o 8 anys que tots els divendres a les 10 del matí acudeixen a la biblioteca i els oferim tot tipus d’activitats:

 • Visitar les exposicions que tenim en la biblioteca, des de llibres fins a quadres, fotografies, treballs de pintura, etc.
 • L’hora de l’ordinador, en la que els ensenyem  a utilitzar un ordinador dins les seues possibilitats.
 • I la més important de totes i que està donant uns resultats molt favorables en el seu desenvolupament és la LECTURA EN VEU ALTA.

Aquest grup ha millorat molt la seua rapidesa lectora i la seua autoestima pel simple fet de llegir en veu alta i sentir-se valorats.

Han fet de la biblioteca un espai per a ells, on se senten útils i integrats en veure que són capaços de llegir i de comprendre el que llegeixen i ser partícips d’un Club de Lectura.

En les sessions llegim teatre, poesia, contes, històries, relats, i ells són els protagonistes.

Actualment estem llegint “El petit príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry.

 Vicenta Mulet Ferrer i Silvia Leyda Fornés

Autora: Vicenta Mulet Ferrer Treballa en la Biblioteca Pública de Gata de Gorgos des de l’any 1985, gestionant els recursos, i amb la il·lusió de fer que la Biblioteca de Gata siga un espai obert i per a tots.

Correu electrònic: bibliotecagatadegorgos@gmail.com

 

Autora: Silvia Leyda Fornés Diplomada en Biblioteconomia i Documentació, ha treballat en varies biblioteques i des de 2006 desenvolupa la seua feina en l’Arxiu Municipal de Gata de Gorgos i en la Biblioteca.

Correu electrònic: arxiu@gatadegorgos.es

 

Share Button

2 comentaris. Leave new

 • Ignacio Beltrán
  19/10/2017 2:13 pm

  Enhorabona a les bibliotecaries de Gata de Gorgos, faena ben feta… dona gust vora als companys fent activitats tan importants i enriquidores

 • Moltes gràcies pel teu comentàri Ignacio, i moltíssimes gràcies a tots els autors que aporteu contingut tan interessant a la #RevistaSímile,

  COBDCV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Números anteriors

Menú