Celebrem 10 anys! #10ANYS-10NARRADORS#

(2017/04) Símile núm. 36, Símile 2ª època

Descarrega l’article en versió PDF

Celebrem 10 anys!
#10ANYS10NARRADORS# 

Estem de celebració, els anys passen i passen molt de pressa, fa deu anys que va tindre lloc la primera mostra de contacontes CONTesCOLTES. En aquesta edició els bibliotecaris organitzadors, tant els que han estat com els que segueixen, Ador, Barx, Montserrat, Rafelcofer, Requena, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Xeraco,  volem retre un homenatge a tots els narradors, bibliotecaris, tècnics de cultura, regidors, professors, alumnes, i com no les institucions col·laboradores: Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport, Diputació de València-SARC, Col·legi Oficial de Bibiotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, Fundació Bromera per al foment de la lectura, Mancomunitat de la Safor, Mancomunitat de la Valldigna, en resum a tots els que han participat a la mostra.

Volem  recordar les anteriors edicions en forma de deu frases que creguem que representen CONTesCOLTES.

exposició monestir“Tenim molta il·lusió, ens agrada la nostra feina i volem acabar recordant que les biblioteques som punts d’informació, i de connexió entre l’administració i la població

La primera edició va tindre lloc en octubre del 2008, la jornada va ser una combinació perfecta de treball i diversió. Justament aquest any feia vint-i-cinc de la signatura del conveni entre la Conselleria de Cultura i diversos ajuntaments, conveni que va propiciar la creació de moltes biblioteques  i agències de lectura públiques de la Comunitat Valenciana (Decret de creació del Centre de Biblioteques  de la Generalitat Valenciana, 165/1983).

L’animació lectora és un altre camp obert a la cooperació que hem de treballar entre tots.”

En la segona i també en les posteriors edicions, utilitzem les avaluacions de les enquestes que passem a tots els assistents,  perquè ens indiquen quins aspectes de la mostra poden ser millorats. Com a resultat de les enquestes, incrementarem la durada de la jornada i també incorporem una sèrie d’exposicions relacionades amb la lectura, i que acompanyen als assistents des de l’entrada del Monestir de Santa Maria  fins  les diferents sales on tenen lloc les actuacions dels narradors.

“La mostra és un aparador, un espai obert on els professionals de la narració mostren el seu treball i on els bibliotecaris, animadors culturals i altres mediadors poden comprovar in situ algunes propostes d’animació lectora…” 

Arribem a la tercera edició creixent i també canviant, contem amb dos espais diferents, dos sales on actuen els narradors,  però introduïm una actuació final que agrupa als assistents de les dos sales en una sola sala.

assistents

Contescoltes creix i es consolida no només per l’esforç de l’organització, sinó també gràcies a l’ajuda de col·laboradors, professionals i assistents.” 

En la quarta edició, l’associació de bibliotecaris valencians premien a l’organització de la mostra amb el premi bibliotecari de l’any 2011.

Creguem en la lectura com una eina imprescindible de creixement personal, desenvolupament social i lleure actiu”.

Arribem a la cinquena edició contant amb la fidelitat dels assistents, reforçant la simbiosi entre els narradors i els assistents, al mateix temps que desenvolupem la tasca que per a tots els bibliotecaris ens resulta molt necessària, la cooperació interbibliotecària.

En la sisena edició, els canvis venen donats en incloure, junt als narradors professionals, un participant amateur, concretament es va obrir la porta de la mostra als alumnes que estan formant-se com a tècnics socioculturals i d’educació infantil, perquè en el seu treball hauran de treballar el foment lector.

En la  setena edició seguim contant amb el suport de tots els organismes i institucions que cada any ens ajuden a portar endavant els projectes dels bibliotecaris.

participants

La huitena edició va marcar un punt d’inflexió en la trajectòria de la mostra. Era el moment d’afrontar un nou repte, en repetides ocasions les enquestes assenyalaven que els assistents volien aprofundir i compartir experiències, problemàtiques i, sobre tot, extraure unes conclusions que posteriorment ens serviren en el treball del dia a dia. En aquesta edició, Contescoltes va incorporar una nova característica, la mostra anava a ser temàtica i, a més a més, incorporaria una taula rodona constituïda per especialistes en el món de la lectura i els joves, que portaria per lema: Contar per a Joves.

taula rodonaL’any passat seguirem en el format de la mostra temàtica, en aquesta ocasió els protagonistes anaven a ser  els més menuts i el títol d’aquesta edició va ser: contar abans de llegir. 

El  20 d’octubre tindrà lloc la desena mostra, però al tractar-se d’un aniversari, volem fer una espècie de homenatge  a totes les persones que han estat presents en aquesta dècada.  En deu anys han contat seixanta i cinc narradors, han escoltat més de tres-mil dos-cents assistents, realment  ha sigut tot un goig! Hem gaudit de cada un dels moments compartits. Ens agradaria que aquesta edició fos un moment per a retrobar-nos. Contar amb tots seria impossible, per tant, hem volgut simbolitzar els deu anys contant amb la presència de deu d’alguns del narradors que han estat presents en edicions anteriors. El tema d’aquest any és per tant 10 anys,10 narradorsno podia ser d’altra manera.

Contar amb la col·laboració de tots és una realitat dins la nostra professió, entre tots han fet possible arribar als 10 primers anys tan ben acompanyats, i també  gràcies a l’ajuda de tots és possible arribar molt lluny.   

  

Autors: Organitzadors de la mostra, bibliotecaris de:organitzadors

• Barx: Encarna Donet
• Montserrat: Luz Cocera
• Rafelcofer: Reme Rives
• Requena: Ignacio Latorre
• Tavernes de la Valldigna: Carmen Vidal
• Simat de la Valldigna: Luisa Palomares

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Números anteriors

Menú