Taller: Selecció de Apps per a la Alfabetització informacional

Taller presencial

Selecció de Apps per a la Alfabetització informacional

Taller 3 hores gratuït per a Membres COBDCV.

  • Data: 10 de gener de 2017
  • Horari: de 10 a 13 hores
  • Lloc: Aula 1E.1.0 – Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica. Universitat Politècnica València (UPV). Plànol

Professor: Julio Alonso Arévalo

julioalonso

És responsable de la Biblioteca de Traducció i Documentació de la Universitat de Salamanca i editor del dipòsit E-LIS, coordinador de la llista InfoDoc, creador del bloc “Univers obert” i autor de diferents articles en revistes especialitzades sobre e-llibres, Open Access i gestors de referències. Ha publicat els llibres: “Informe APEI sobre accés obert”, “Les noves fonts d’informació: Informació i recerca documental en el context de la web 2.0”, juntament amb José-Antonio Cordón-García, Raquel Gómez-Díaz i Jesús López- Lucas, i “Gutenberg 2.0: la revolució dels llibres electrònics”, juntament amb José-Antonio Cordó-García i Raquel Gómez-Díaz. És membre del grup de recerca sobre lectura electrònica i llibres electrònics “E-Lectra”.

Es lliurarà certificat d’ assistència de 3 hores.

Presentació

Les aplicacions de telèfons intel·ligents estan sent les líders de l’univers digital i ara estan a prop de ser allò en el que invertim més quantitat de temps d’entre tots els mitjans digitals. Algunes d’aquestes aplicacions poden no semblar fàcilment aplicables a les biblioteques, però cal tenir en compte que altres entitats d’àmbit públic o privat estan fent ús d’aquestes tecnologies mòbils, i que això pot ser molt valuós per desencadenar noves idees i iniciatives, ja que la innovació en qualsevol àrea es construeix sobre una base de coneixements. Per la qual cosa les biblioteques hem de tenir en compte les tecnologies que estan utilitzant els nostres usuaris per oferir nous serveis, més robustos sense fer que els usuaris deixin les seves zones de confort per integrar els serveis de la biblioteca en els patrons de comportament de la vida diària de les persones.

L’aparició de tecnologies mòbils i la seva generalització han transformat radicalment els hàbits de la població, fixant patrons de comportament que afecten a les maneres de consum de la informació en general i de la lectura en particular. Actualment es calcula que hi ha més d’un milió i mig d’aplicacions mòbils al món, tant en el sistema Android com en el sistema IOs.

A causa de la gran oferta d’aplicacions, com a formadors i usuaris estem obligats a conèixer l’aplicació adequada als nostres interessos i al dels nostres usuaris. En aquest taller eminentment pràctic exposarem les aplicacions més interessants de lectura i investigació, així com les aplicacions dedicades a la vida quotidiana i hàbits saludables.

Programa

➤Apps per a la vida quotidiana

➤Apps de biblioteques

➤Apps per a la lectura científica

➤Apps per crear continguts

➤Apps presa de notes

➤Apps per compilar i difondre informació

➤Apps per presentar informació

➤Apps de gestió de referències bibliogràfiques

Metodologia

El taller tindrà una part teòrica i una part pràctica, en la qual els assistents podran portar els seus dispositius mòbils (tauletes i smartphones) per a realitzar la part pràctica.

Formulari d’inscripció

No realitzes el pagament, ni envies justificants, fins que el col·legi et confirme que queden places lliures.

Compte per a fer l’ingrés de la inscripció

Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

Caixa popular: ES14 3159 0032 9522 0380 0228

BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’Espanya)

Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369

Col·labora

Logo de la UPV    Logo de la Escuela Técnica Superior de Ingeniería Informática (UPV)

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?