Com pot la gestió de les dades de recerca millorar l’accés al coneixement per part de la ciutadania? Per Clara Llebot Lorente

DATA
RESPONSABLE
TIPUS DE RECURS
Presentació, Vídeo
ÀREA TEMÀTICA
Biblioteques, Jornada Valenciana de Documentació

Els grups d’investigació d’arreu del món són cada cop més interdisciplinaris i heterogenis, i generen cada cop més dades. Gestionar amb cura aquestes dades de recerca és complicat, especialment perquè els canvis tecnològics que acompanyen aquestes dades són molt ràpids. La quantitat de dades, els formats en què s’emmagatzemen, els programes amb què s’accedeixen i es manipulen, canvien contínuament. Els investigadors necessiten compartir dades amb altres, i necessiten mètodes fiables per preservar-les. Al mateix temps, els ciutadans necessiten tenir accés a les dades per tal d’estar més ben informats i poder aprofitar-les en la presa de decisions. En aquesta xerrada parlarem de com el serveis de gestió de dades de recerca s’han implementat a la universitat estatal d’Oregon, als Estats Units, i de com aquesta feina pot ser traslladada a la ciutadania.

Vídeo de la conferéncia “Com pot la gestió de les dades de recerca millorar l’accés al coneixement per part de la ciutadania? Per Clara Llebot Lorente”.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?