Biblioteques i ciutadania: Espai compartit, per Joao de Sousa Guerreiro

DATA
RESPONSABLE
TIPUS DE RECURS
Presentació, Vídeo
ÀREA TEMÀTICA
Biblioteques, Jornada Valenciana de Documentació

Afirmar que les biblioteques han de promoure una societat més democràtica i participativa és un lloc comú. I els llocs comuns són els no-llocs (Augé, 1995) del llenguatge, en definir sentències insubstancials, moltes vegades falses, que ens impedeixen un qüestionament més profund de la realitat.

Fugim dels llocs comuns i endinsem-nos en la reflexió: Quin impacte tenen els serveis bibliotecaris en la creació d’una societat més democràtica? Comptem amb les nostres comunitats per a crear els serveis o plans bibliotecaris? Les biblioteques promouen la participació?

Aquests poden ser els punts de partida per a pensar com la participació ciutadana pot ajudar a revitalitzar els serveis bibliotecaris i a dibuixar estratègies per a conéixer i mantindre relacions amb els diferents sectors de la societat.

La participació ciutadana no és un capritx ni una moda. És una forma de gestió i organització de les societats que està trucant a les nostres portes i que és vist per molts com un pas necessari per a superar el desgast que els règims democràtics viuen en els nostres dies. I en aquest canvi social imparable la biblioteca pública, com a institució pròxima i de confiança, es presenta com a espai ideal que servisca de laboratori per a l’experimentació i l’aprenentatge de pràctiques que promoguen una major responsabilitat social i una ciutadania més activa.

Vídeo de la conferéncia “Biblioteques i ciutadania: Espai compartit, per Joao de Sousa Guerreiro”.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?