I Punt de Trobada: Jornada de divulgació Intercomarcal

Punt_Trobada_Ontinyent

LLOC de celebració de la I TROBADA

Es celebra el dia 3 d’octubre de 2015 a Ontinyent.

En el Centre Cultural Caixa Ontinyent. Carrer Gomis, 3 –  Ontinyent, València

El “Punt de Trobada” és una nova iniciativa del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana que pretén ser un punt on compartir experiències Bibliotecàries Intercomarcals entre professionals de les biblioteques de la Comunitat Valenciana.

Un grup de bibliotecaris i bibliotecàries de la ‘perifèria’ es va plantejar la idoneïtat de reflexionar i compartir experiències en positiu a partir de la celebració d’una jornada bibliotecària en la comarca de la Vall d’Albaida.

Agraïm aquesta excel·lent idea d’intercanvi que va arribar al col·legi a través d’aquest grup de bibliotecaris de la Mancomunitat d’Albaida i que posem ara en marxa amb ells.

Amb el compromís de donar-li continuïtat, el col·legi col·laborarà amb altres mancomunitats i professionals d’altres comarques en la celebració de successives trobades, CONTACTAREM AMB VOSALTRES!

OBJECTIUS

Descentralitzar les activitats formatives bibliotecàries fora de l’àmbit metropolità i traslladar-ne a comarques.

  • Donar visibilitat a les biblioteques i posar en valor els serveis que s’oferten.
  • Compartir experiències i reflexionar conjuntament sobre el paper que han de desenvolupar les biblioteques públiques en el futur més pròxim i a mitjà termini.
  • Obrir la jornada a professionals d’altres àmbits (polític, econòmic, cultural)

PONENTS

Begonya Ferré Borràs @BegonyaFerre

Tinc 37 anys, visc i treballo a les Terres de l’Ebre, sóc Diplomada en Biblioteconomia (UB), Llicenciada en Documentació (UOC) i en Comunicació Audiovisual (UOC). 

Vaig treballar a la Biblioteca de la UNED de Tortosa i al Centre de Documentació del Museu del Montsià a Amposta. 

Actualment treballe a la Biblioteca de Roquetes (Terres de l’Ebre), m’apassiona el món de les biblioteques i tot el que hi té a veure, per això m’esforço cada dia en pensar i repensar quin model de biblioteca pública hem d’oferir a la nostra societat. Em trobareu al Facebook, al Twitter, a Instagram i a la majoria d’eines que m’ajuden a formar-me i aprendre cada dia, i a les xarxes que em permeten fer més visibles, útils i fins i tot imprescindibles, les nostres biblioteques.

Neus Castellano Tudela @neuscast

Llicenciada en Geografia i Història i Diplomada en Biblioteconomia (UV).  Actualment estic cursant el Grau en Informació i Documentació a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB), on també he moderat els debats dels espais virtuals de promoció lectora per a adults a la xarxa a les dues últimes edicions de l’Escola d’Hivern (novembre de 2013) i d’Estiu (juny de 2014) de la Biblioteca Pública.

Vinc de la Costera, del poble dels socarrats, però treballe a Biblioteques de Barcelona des de fa 13 anys. Tot i que fa 11 anys que em dedique bàsicament a la direcció de biblioteques –actualment sóc la responsable de l’equip de 13 persones que treballem a la Xavier Benguerel, al Districte de Sant Martí-, el que més m’agrada de la nostra professió és el contacte diari amb la gent i l’aprenentatge continu que suposa formar part d’un col·lectiu dinàmic, flexible i multidisciplinar, que viu en constant i fructífera   adaptació als canvis.

Honorio Penadés de la Cruz @ehonorio 

Bibliotecari a la Universidad Carlos III de Madrid, forme part de l’equip de ‘Apoyo al Aprendizaje y la Docencia’ i de l’equip de formació de la biblioteca. Participe com a professor en l’assignatura “Técnicas de Búsqueda y Uso de la Información”, transversal obligatòria en tot els estudis de Grau en la Universidad Carlos III de Madrid. Impartisc sessions de formació a alumnes de postgrau, personal docent i investigador, i a personal d’administració i serveis sobre diferents aspectes de l’Alfabetització Informacional (ALFIN) i competències tecnològiques.

No treballe en una biblioteca pública, però m’agrada escriure sobre les biblioteques públiques: sobre els seus aspectes socials i sobre el seu futur.

Teresa Gomis Baixauli @teresa_gomis

Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de València i en Antropologia Social i Cultural per la UNED. Responsable a la Biblioteca Pública Municipal de Guadassuar des de 1996, desenvolupe la meua feina amb l’objectiu de què la biblioteca es convertisca en el motor cultural del poble i responga a les necessitats lectores dels veïns (és més, els en cree de noves), sempre des de la consciència del servei públic i de la necessitat de què tots els veïns tinguen accés als recursos culturals en igualtat de condicions.

En 2015 he gaudit del projecte del Col·legi: Formación de personal bibliotecario del Centro Cultural de España en Malabo y bibliotecas de Malabo, Guinea Ecuatorial, dins del programa Gestors d’Informació en acció.

Luisa Palomares Toledo

Luisa Palomares Toledo, es Llicenciada en Història per la Universitat de València. Viu i treballa com a bibliotecària a  Simat de la Valldigna  fa ja 32 anys. En els primers anys de treball,  la biblioteca sols obria les seues portes 20 hores setmanals sempre per les vesprades, en el temps ha incrementant l’ horari i el personal, actualment la biblioteca obri 48 hores al públic i treballem dos persones.

Col·labore amb altres bibliotecaris en el projecte Contescoltes, projecte de cooperació bibliotecària que aquest octubre celebrarà la 8a edició.

PROGRAMA

9.30h Recepció dels assistents i lliurament de documentació.

9.45h Benvinguda a càrrec de Vicent Ortiz Mora, Cap de Secretaria i Obra social de Caixa Ontinyent.

Obertura de la jornada a càrrec d’Alicia Sellés Carot, presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

10.00h ‘Les biblioteques de la Vall d’Albaida’ a càrrec de Fernando Lliso Bartual, director de la Xarxa de Biblioteques Municipals d’Ontinyent.

10.30h ‘Gestors d’Informació en Acció. Experiències personals i col·laboració internacional’.

Teresa Gomis, GIA a Malabo (Guinea Equatorial) i bibliotecària a la Biblioteca Pública de Guadassuar.

Lluïsa Palomares, GIA a Costa Rica i bibliotecària a la Biblioteca Pública de Simat de la Valldigna.

11.15h  Pausa  Café

11.45h ¿Hace falta defender las bibliotecas? a càrrec d’Honorio Penadés de la Cruz, bibliotecari de la Universidad Carlos III de Madrid i membre de Grupo Durga.

12.30hBiblioteques de Barcelona: projectes col·laboratius de promoció i difusióa càrrec de Neus Castellano Tudela, directora de la biblioteca Xavier Benguerel de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

13.15hLa nostra actitud, la nostra marca: biblioteques amb ànimaa càrrec de Begonya Ferré Borràs, bibliotecària a la Biblioteca Pública de Roquetes a les Terres de l’Ebre.

14.00h Dinar

15.30h Narració de contes bibliotecari@s amb Almudena Francés @almufrances

INSCRIPCIÓ TANCADA

 

COL·LABOREN

Mancomunitat Municipis Vall d'Albaida

CaixaOntinyent

 

 

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?