VI Punt Trobada Bibliotecària (Altea)

punt-de-trobada-web

 

Aquest serà el primer Punt de Trobada Bibliotecària del 2018. Aquesta sisena edició se celebrarà en la comarca de La Marina a la província d’Alacant. La possibilitat de descentralitzar les activitats que proposa el Col·legi propicia que aquesta trobada es realitze en la singular i peculiar Vila d’Altea, un dels símbols de les dues marines que conformen aquest lloc tan enriquidor per als sentits.

Els bibliotecaris de les marines desitgen que la trobada òbriga les portes als professionals de les biblioteques i arxius en els diversos camps de visió sobre les nostres tasques. Han col·laborat en la preparació d’aquesta jornada els companys/as de la Biblioteca d’Altea. GRÀCIES!

(Pica en el mapa per ampliar)

Dia: 19 de maig de 2018

Lloc: Sala general, Biblioteca Pública d’Altea, Costera Pont del Montcau, 14, Altea, Alacant.

Aquesta activitat es realitza al marc del Conveni amb la Generalitat Valenciana

PROGRAMA   (descarrega el programa)

9:30. Recepció i entrega de documentació

10h. Benvinguda i presentació a càrrec d’Alicia Sellés, Presidenta COBDCV, Diego Zaragozí Llorens, Regidor de Cultura i Ignacio Beltrán Moraleda, Bibliotecari d’Altea.

10:30h. El moviment maker a les biblioteques públiques. 

-Javier Leiva Aguilera

11:30h. Pausa Café (a càrrec de l’Ajuntament d’Altea)

12:00h. Inclusió social a través de l’accès a la Cultura

-Vicen Mulet Ferrer (Bibliotecària Gata de Gorgos)

-Silvia Leyda Fornés (Bibliotecària Gata de Gorgos)

 12:30h. Encontes, Festival de Narració Oral. Un projecte des de la Biblioteca cap al món per a la recuperació del carrer com a espai cultural.

-Blai Senabre Ribes

 13:00h. Encontres a Beniarbeig: una confluència gens freqüent

-Pau Bañó Magraner (Bibliotecari Beniarbeig)

-Tomàs Llopis Guardiola

 13:30h. Taula Rodona. La biblioteca pública de hui : nous espais, nous bibliotecaris

-Ana Valdés Menor (Bibliotecària Villena)

-Llúcia Signes Mata (Bibliotecària Denia)

-Teresa Gomis Baixauli (Bibliotecària Guadassuar)

14:00h. – 16.00h. Dinar (Hotel Altaia)

 

PROGRAMA SOCIAL

16.30h.: Passeig pels llocs més significatius que apareixen al llibre Matèria de Bretanya, de Carmelina Sánchez- Cutillas i del seu avi, l’historiador i assagista Francesc Martínez i Martínez. Altea. La ruta estarà a càrrec de Joan Borja i Sanz.

No et pots perdre el Programa Social Ens han preparat sorpreses!!

PONENTS

Javier Leiva Aguilera @javierleiva

 

Javier Leiva

Professional independent enfocat en la millora de l’aprenentatge, la comunicació i la productivitat professional a través de la tecnologia digital i els espais de creació (també coneguts com makerspaces). Realitza activitats de formació presencial i online, projectes de consultoria, elaboració de materials formatius i altres continguts i intervencions en jornades, congressos o altres esdeveniments públics. A més, és professor en diverses universitats i educador certificat de Google

Vicenta Mulet Ferrer

Vaig estudiar Empresarials en la Universitat de València i des de 1985 sóc la bibliotecària de la Biblioteca Pública Municipal de Gata.

He posat en marxa molts projectes que avui en dia encara portem en marxa com L’hora del Conte, Club de Lectura Gata, Benvinguts a la lectura, Llegim amb el TAPIS, Club Lectura infantil, etc…  amb la il·lusió de fer que la biblioteca de Gata  siga un espai obert i per a tots.

Hem rebut per 10 anys un dels  premis Maria Moliner per la nostra tasca d’animació amb els més menuts del poble. I puc dir que la Biblioteca de Gata es un referent en el poble i amb la cultura.

Silvia Leyda Fornés

Silvia Leyda

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de València. He treballat en varies biblioteques i arxius, però des de l’any 2005 desenvolupe la meva tasca com a bibliotecària i arxivera per a l’Ajuntament de Gata de Gorgos.
Estic al capdavant de l’Arxiu Municipal de Gata de Gorgos; he organitzat l’arxiu administratiu i creat l’arxiu històric del municipi per poder apropar als ciutadans la història de Gata de Gorgos. Gràcies a aquesta tasca he escrit el llibre “Gata de Gorgos i els seus alcaldes: 1900-2011”

A més, forme part de l’equip de treball de la Biblioteca Pública Municipal participant de totes les seves activitats, tant de foment com de formació, i de la seva gestió diària. El nostre principal interès sempre és fer arribar la biblioteca i els seus serveis a tota la població i hem aconseguit fer d’ella punt de referència cultural de Gata.

Pau Bañó Magraner @Pau_bnbg  // @Bibl_Beniarbeig

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la UV, des de 2013 treballa a la Biblioteca Municipal de Beniarbeig, on també desenvolupa tasques cultura i comunicació per a l’Ajuntament de Beniarbeig.

https://www.facebook.com/BibliotecaMunicipalDeBeniarbeig?ref=hl

Tomàs Llopis Guardiola

Professor i escriptor, forma part de l’equip dels Encontres a Beniarbeig.
Ha publicat entre altres obres, dos llibres de poemes: Palau de cendra (2000) i Sospirs de Babel (2005); la rondalla El rei cec (2005), el relat Lluc (2006, 2014) i una novel·la juvenil: Les volves d’aquella neu (2008). L’any 2012 va guanyar el Premi Octubre amb la novel·la Hi ha morts que pesen cent anys (2013) i darrerament ha publicat Contra les aules (2016). Ha traduït de l’anglès La lluna fugissera (The fugitive moon) (1998) del poeta indi Satish Gupta.

Blai Senabre Ribes

Contador de rondalles i gestor de tot tipus d’activitats al voltant de la narració oral i l’oralitat. Actualment resideix a Barcelona i des de 1998 es dedica professionalment a la narració oral. Ha contat contes en tot tipus de llocs (biblioteques, escoles, places, fires, teatres, hospitals, mercats…) adreçats tant a xiquetes i xiquets/es com a públic familiar, adolescents o adults. Ha participat en nombrosos circuits i festivals de narració oral tant d’Espanya com internacionals, i ha realitzat també campanyes en biblioteques i col·legis de gran part del territori (Comunitat Valenciana, Catalunya, Castella la Manxa, Madrid, País Basc, Andalusia…).

En 2003 funda Aktes Teatre y Aktes Factoria Cultural des d’on canalitza la creació i gestió de projectes culturals. Des del 2004 organitza i dirigeix ENCONTES, el Festival de Narració Oral d’Altea (Alacant). Des de 2006 col·labora com a voluntari d’Afanoc acudint setmanalment a realitzar un taller de contes a la planta d’ Oncohematologia pediàtrica del Hospital Vall d’Hebron. Es membre de Anin (Associació de Narradores i Narradors de Catalunya).

www.aktesteatre.com  //www.facebook.com/blaicontes //www.facebook.com/encontes

Ana Valdés Menor @bibvillena

Va estudiar Biblioteconomia a Múrcia, es va llicenciar en Documentació en la UOC i màster d’Animació Lectora per la Universitat de Filosofia i Lletres d’Alcalá d’Henares. Tècnic mitjà de les biblioteques de Villena des de 1993, és una de les responsables dels programes del projecte “Llegir abans de nàixer” i que són coneguts com “La Bebeteca” des de l’any 2005 que es van engegar i que tant èxit han tingut tant a nivell local, com a nivell nacional, on el projecte ha sigut premiat amb prestigiosos reconeixements com el Premi Nacional d’Animació Lectora “María Moliner” o el Premi del Gremi d’Editors. És co-directora d’un programa de ràdio local sobre literatura denominat “La música que amaguen els llibres” i coordinadora del club de lectura “EntreLibros” en la llibreria “Ítaca” a Villena.

Llúcia Signes Mata   @bibliotecadenia

 

Diplomada en Biblioteconomia per la Universitat de València, Llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona i Màster CMUA en direcció de xarxes socials i màrqueting digital. Va començar com arxivera, treballant de manera itinerant a la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, encara que també ha estat documentalista a una empresa privada. Des de 2003 és la cap de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Dénia. Ha estat ponent en el Congrés d’Estudis de la Marina Alta i ha participat en grups de treball amb els centres educatius del municipi.

Teresa Gomis Baixauli @teresa_gomis

Llicenciada en Filosofia per la Universitat de València i en Antropologia Social i Cultural per la UNED, i responsable de la Biblioteca Pública Municipal de Guadassuar des de 1996.
En 2015 va ser l’encarregada de dur a terme el projecte: Formació de personal bibliotecari del Centre Cultural de Espanya en Malabo i biblioteques de Malabo, Guinea Equatorial, dins del programa Gestors d’Informació en Acció, del COBDCV.
En 2016 va iniciar, junt a altres cinc biblioteques, Zona Llibre Zona Lliure, un projecte que té per objectiu la promoció de la literatura valenciana actual en el context bibliotecari, així com la visibilització de la tasca d’animació lectora als pobles. En 2017 este treball va ser reconegut pel premi Experiències de Foment de la Lectura de la Fundació Bromera.
El concurs María Moliner ha seleccionat en tretze ocasions la Biblioteca Pública Municipal de Guadassuar pels seus projectes de foment lector. L’última, en 2017 per Actors de la Lectura.

Matricula tancada

No realitzes el pagament, ni envies justificants, fins que el Col·legi et confirme que queden places lliures.

Formes de pagament

Realitzar un ingrés al compte:

Logo de Caixa Popular

ES14 3159 0032 9522 0380 0228

Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’Espanya)

o fer un ingrés utilitzant     paypal

Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369 o contactar amb administracio@cobdcv.es

Organitza

Logo del COBDV

Col·labora

 

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?