Píndola 6- “Criteris per a seleccionar un àlbum il·lustrat”

Pindola-6-1

De nou, volem donar-vos les gràcies per participar tan activament a les activitats que el Col·legi està preparant en aquestes setmanes de confinament. Des del COBDCV volem ajudar-vos a cuidar-vos i fer-vos més agradable el confinament a les vostres cases.

Aquesta setmana ja sabeu que és molt especial ja que celebrem el DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE, és per això que la Píndola que hem preparat va especialment sobre aquest tema.

Aquesta nova via de formació és exclusiva i gratuïta per als col·legiats i col·legiades. Es tracta de píndoles formatives, d’uns 40 minuts de durada, que s’impartiran en línia a través de la plataforma Zoom.

Dies abans de la formació s’enviarà a tots els membres del COBDCV, per correu electrònic, un enllaç pel qual podran accedir a cadascuna de les píndoles formatives. No es necessitarà inscripció prèvia.

D’aquestes sessions formatives no es realitzarà certificació.

A continuació detallem la sisena d’elles:

  • Píndola 6:  “Criteris per a seleccionar un àlbum il·lustrat”.
  • Data:  23 d’abril de 2020.
  • Horari: 17.00 hores
  • Lloc: Zoom, enviarem enllaç per correu electrònic a tots els membres del COBDCV.

No es realitzarà cap mena de certificació

Professora:  Clara Berenguer

(Banyeres de Mariola, l’Alcoià, 1983) és Doctora en Història de l’Art per la Universitat de València amb una tesi doctoral sobre la il·lustració infantil valenciana i, més concretament, sobre les il·lustracions infantils del reconegut il·lustrador valencià Miguel Calatayud; professora del Diploma de Cultura, Lectura i Literatura per a Xiquets i Joves de la Universitat de València i col·labora habitualment en diverses publicacions amb articles de crítica i divulgació sobre àlbums il·lustrats, llibres infantils il·lustrats i tot el que es deriva del món de l’edició en aquest àmbit. Així mateix, al setembre del 2016 va obtindre el XV Premi Aurora Díaz- Plaja de crítica i estudi de la literatura infantil catalana.

Públic al qual va dirigit

Exclusiu per a membres del COBDCV.

 

Presentació

Per què triar un àlbum il·lustrat o un altre? En què ens hem de fixar a l’hora de seleccionar un àlbum il·lustrat? Hi ha uns àlbums millor que els altres? Qui pot llegir un àlbum? També hi ha àlbums per a adults?…
Aquesta formació pretén esdevindre una pràctica de mediació lectora. Una sessió per a endinsar-nos en els àlbums il·lustrats, identificar les propietats que els defineixen i conéixer què cal tindre en compte en un àlbum per portar-lo a la biblioteca tot basant-nos en tres criteris fonamentals: pensar en el lector infantil i juvenil més enllà de la nostra percepció adulta, fugir dels enamoraments estètics a primera vista i, sobretot, no tindre por a arriscar-se.

 

Objectiu

Es tracta d’una formació sobre els criteris que podem aplicar en la biblioteca per a seleccionar un bon àlbum il·lustrat però aquesta contempla només una part del que implica la gestió bibliotecària, com ara la catalogació, l’organització d’espais, la promoció lectora, etc.

Metodologia

S’impartirà a través de Zoom i es podrà accedir a través d’un enllaç que rebran tots els membres del COBDCV en el seu correu.

Programa

  1. Criteris fonamentals per a seleccionar un àlbum il·lustrat: aspectes literaris i estètics.
  2. Criteris fonamentals per a seleccionar un àlbum il·lustrat: temàtiques, didactisme i sentit crític.
  3. Criteris fonamentals per a seleccionar un àlbum il·lustrat: catalogació per edats.

 


Si vols fer aquesta formació i no has rebut el correu, contacta amb nosaltres.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?