Píndola 11 – L’OPAC com a eina de màrqueting bibliotecari

Pindoles-2

Amb motiu del coronavirus, COVID-19 i de l’Estat d’Alarma decretat pel Govern, el COBDCV va obrir una finestra de formació que siga fàcil, ràpida i, sobretot, es puga realitzar des de casa.

Aquesta nova via de formació és exclusiva i gratuïta per als col·legiats i col·legiades. Es tracta de píndoles formatives, d’uns 40 minuts de durada, que s’impartiran en línia a través de la plataforma Zoom.

Dies abans de la formació s’enviarà a tots els membres del COBDCV, per correu electrònic, un enllaç pel qual podran accedir a cadascuna de les píndoles formatives. No es necessitarà inscripció prèvia.

D’aquestes sessions formatives no es realitzarà certificació.

A continuació detallem l’11a d’elles: “L’OPAC com a eina de màrqueting bibliotecari”.

  • Píndola 11:  L’OPAC com a eina de màrqueting bibliotecari.
  • Data:  28 de maig de 2020.
  • Horari: 17.00 hores
  • Lloc: Zoom, enviarem enllaç per correu electrònic a tots els membres del COBDCV.

No es realitzarà cap mena de certificació

Professora: Silvia Leyda Fornés

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de València. Ha treballat en diferents biblioteques i arxius, però des de l’any 2005 desenvolupa la seua tasca com a bibliotecària i arxivera per a l’Ajuntament de Gata de Gorgos.

Forma part de l’equip de treball de la Biblioteca Pública Municipal “Carme Miquel” de Gata de Gorgos participant de totes les seues activitats, tant de foment com de formació, i de la seua gestió diària. El seu principal interés sempre és fer arribar la biblioteca i els seus serveis a tota la població i s’ha aconseguit fer d’ella punt de referència cultural de Gata.

A més, està al capdavant de l’Arxiu Municipal de Gata de Gorgos; ha organitzat l’arxiu administratiu i creat l’arxiu històric del municipi per poder apropar als ciutadans la història de Gata de Gorgos. Gràcies a aquesta tasca ha escrit el llibre “Gata de Gorgos i els seus alcaldes: 1900-2011”.

Públic al qual va dirigit

Exclusiu per a membres del COBDCV.

Bibliotecaris i bibliotecàries, documentalistes, arxivers i arxiveres, i professionals de la informació.

Presentació

La situació actual ens ha obligat a replantejar-nos els serveis de la biblioteca i la manera d’apropar les biblioteques als usuaris en temps rècord. Ens ha fet veure que ara, més que mai, hem d’estar presents al món virtual i per això haurem d’utilitzar totes aquelles eines i recursos que estan al nostre abast. Hem de ser capaços d’aplicar tècniques de màrqueting pensant en l’usuari final i podem començar per convertir el catàleg en línia (OPAC) en un espai on els lectors tindran l’oportunitat de conéixer de primera mà tot allò que els volem
contar i oferim d’una manera atractiva i efectiva.

Metodologia

S’impartirà a través de Zoom i es podrà accedir a través d’un enllaç que rebran tots els membres del COBDCV en el seu correu.

Programa

  • Compartir informació d’interés mitjançant l’OPAC de la XLPV
  • Donar visibilitat a la col·lecció de la Biblioteca des de l’OPAC: convertir el
    catàleg en un aparador
  • Cooperació bibliotecària: enriquir el catàleg amb OpenLibrary
  • Compartir accés directe a l’OPAC de les Biblioteques i Sucursals

Si vols fer aquesta formació i no has rebut el correu, contacta amb nosaltres.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?