Perspectiva de gènere i igualtat a les biblioteques

Imatge xarxes

Taller 4 hores gratuït.

  • Data: 26 d’octubre 2020
  • Horari: de 16 a 20 hores
  • Lloc: Plataforma

Professora: Carmen Álvarez Solves @alvarezsolves

 

Carmen Álvarez Solves

Amb més de trenta anys d’experiència professional en l’administració autonòmica, com a documentalista, arxivera i bibliotecària, des de 2013 és responsable de la Biblioteca de la Dóna, com a Cap de Secció de Difusió i Gestió Documental de l’Institut Valencià de les Dones.

Els inicis de la seua formació els va fer en el camp de la Història, coincidint amb l’auge dels Estudis Interdisciplinaris sobre la Dona. L’experiència activista, des dels anys d’estudiant, el seu activisme en drets humans, o el seu pas per la militància política, sempre han estat marcats per la necessitat d’aprofundir en les arrels del feminisme, com a moviment polític i social i com a font de coneixement.

Públic al que va dirigit:

Tot tipus de personal interessat en el tema del taller.

Les places són limitades.

Es lliurarà certificat d’assistència de 4 hores.

Presentación

Es tracta d’un taller que pretén ajudar a aprofitar els recursos de les biblioteques i del seu personal per a treballar en i amb la igualtat.

 

Objectius

Les biblioteques han de constituir-se com a agents actius de la cultura, en la seua màxima expressió. Aquesta acció s’ha de reflectir a:

  • ser referents de la comunitat social del seu àmbit en qüestions d’igualtat de drets,
  • actuar com a impulsores de la cultura democràtica quant a recursos perquè tota la ciutadania puga accedir al coneixement,
  • actuar en la difusió de les referents que han sigut invisibilizades

El taller proposarà algunes claus per a poder dur a terme aquestes tasques, i que es constituïsquen en part essencial de la vida de les biblioteques.

Metodologia

Exposició de coneixements bàsics (definició de conceptes, teories principals, exemples de bones pràctiques, etc.) per a les professionals sobre cada tema, aportant experiències.

Pràctiques de cerca d’informació i recursos per a l’adequació del treball a una perspectiva de gènere i feminista com a nova visió estructurada de la manera de treballar.

Programa

  1. Perspectiva de gènere: què és i per què és necessària la seua aplicació.
  2. Coneixements bàsics en igualtat: legislació, “igualtat real”, referents.
  3. La igualtat en la pràctica. Llenguatge, actituds, problemes sense resoldre. Coneixements que haurien d’oferir-se a una professió lligada al tracte amb el públic lector.
  4. L’animació lectora comença per una mateixa. El cànon masculí i tot el que ens vam perdre com a lectores.
  5. Materials bàsics que una biblioteca ha d’albergar o almenys, conèixer: on trobar-los. Biblioteques de dones i projectes com a “Biblioteques en Igualtat”.

 

Requisits

En tractar-se d’un taller en línia, n’hi ha prou amb un ordinador per participant, connectat a la plataforma de formació. Aquest ordinador s’utilitzarà també per als exercicis de cerca per Internet i l’intercanvi de correus.

 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

 

* Si eres estudiant UPV/UV/UA, membre d’alguna associació adherida, PAS/PDI de la UPV o personal del Servei de Biblioteques i Documentació de la UV, has d’enviar el justificant a administracio@cobdcv.es (estudiants enviar justificant de la matrícula actualitzada; membres d’associacions adherides enviar justificant quota del taller).

Col·labora

 

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?