Marina Calatayud premiada en la XXIII edició dels Premis Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana

Premi Marina Calatayud

El 2 de març de 2021 es van lliurar, a la Biblioteca de la Dona, la XXIII edició dels Premis Isabel Ferrer de la Generalitat. Aquests premis tenen el nom d’Isabel Ferrer en commemoració a aquesta dona castellonenca que va contribuir al segle XVIII a la promoció educativa de les xiquetes creant la Casa de l’Ensenyament de Castelló, la primera escola d’ensenyament gratuït per a xiquetes de famílies sense recursos econòmics.

Aquests premis busquen “reconéixer i premiar públicament a aquelles persones que, des d’un àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural, han destacat per trencar els prejudicis socials i culturals que impedeixen a les dones ser iguals als homes o que hagen destacat per la seua tasca en favor de la igualtat entre homes i dones” i es lliuren dins dels actes de commemoració del 8M.

El jurat d’aquesta edició dels premis va acordar per unanimitat lliurar a la nostra col·legiada Marina Calatayud aquest reconeixement. Marina Calatayud, al llarg de la seua llarga carrera en l’administració pública, ha estat compromesa amb la lluita per l’aplicació de la igualtat en les polítiques públiques i amb la lluita contra la violència de gènere. Va ser cap de la unitat de coordinació contra la violència de gènere de la Delegació de Govern, aconseguint que moltes poblacions signaren el protocol de col·laboració i coordinació amb els cossos i forces de seguretat de la Policia Local per a la protecció de les víctimes per violència de gènere. Actualment és cap de Servei de Documentació, Publicacions i Estadística Departamental de la Conselleria de Politica Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i a més coordinadora de la Unitat d’Igualtat.

Des del COBDCV volem fer pública l’enhorabona a Marina Calatayud per aquest merescut reconeixement.

En el següent vídeo podeu veure el lliurament del premi i escoltar el seu emotiu discurs.

*Imatge de la notícia de la Generalitat Valenciana.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?