Legislació de referència

La legislació relacionada amb l’exercici de la professió i l’associacionisme dels membres del COBDCV pot afectar a un àmbit general (referit a la funció pública, el règim local i els col•legis professionals), o centrar-se en l’arxivístic o en el bibliotecari.

En aquests últims casos, la legislació és extensa i a més, cal diferenciar l’àmbit d’aplicació estatal del valencià. La legislació arxivística recopila part del decret de creació de l’Arxiu Central de la Generalitat Valenciana (1984), i s’amplia al llarg dels anys amb matèries com el Patrimoni Històric Espanyol, el Sistema Espanyol d’Arxius o la Comissió de Valoració Documental que es crea mitjançant resolució en 2013.

Per la seua banda, la legislació bibliotecària recopila part del reglament del Dipòsit Legal publicat en 1971, i s’estén fins a 2011 arreplegant la Llei sobre Biblioteques de la Comunitat Valenciana i l’actual Llei de Dipòsit Legal, passant per altres matèries com el desenvolupament de l’ISBN; la Llei de la Lectura, del Llibre i de les Biblioteques; la propietat intel•lectual; el Patrimoni Històric Valencià, i la Llei de Creació del COBDCV en 2006.

Escuela Técnica Superior de Ingeniería Informática.
Universitat Politècnica de València.
Camino de Vera s/n – València 46022
Edificio 1H – Despacho 04 – planta baja
Teléfono: 620 707 369

© 2022 Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana · Avis legal · Política de cookies · Política de privacidad

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?