Lliurament de premis Samaruc (21ª edició, 2013)

21Samaruc

El una representació del col·legi va estar als actes de lliurament de la 21a edició dels Premis Samaruc de Literatura, en les modalitats de literatura infantil i de literatura juvenil, com també dels guardons Bibliotecària de l’any a Lola Alfonso Noguerón i Bibliotecari d’Honor a Llorenç Giménez, tots ells atorgats per l’Associació de Bibliotecaris Valencians, ABV. Enhorabona als premiats!

Discurs de la Bibliotecària de l’Any Lola Alfonso Noguerón

Bona nit, Sr. President de l’Associació dels Bibliotecaris Valencians, Sra. Presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, Sr. President d’Associació d’Editors del País Valencià, Sr. Vicepresident de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Sr. Subdirector de Comunicació, Màrqueting i Gestió Comercial de RTVV, membres del col·lectius mencionats, col·legues, amigues i amics.

Enric moltíssimes gràcies, per la teua presentació, per ser un mestre a la meua vida, per ser amic, ha estat un gran honor per a mi que hages viatjat des de Llatinoamericà per estar amb nosaltres.

Rep aquest guardó en nom de tot l’equip del Centre de Documentació de Radiotelevisió Valenciana: documentalistes, tècnics superiors de documentació, auxiliars, operadors d’equips, contractats en pràctiques i becaris. Professionals que han estat els vertaders actors que durant 24 anys han registrat, catalogat, indexant i recercant a l’arxiu audiovisual més important de la Comunitat Valenciana. Dels que continuem treballant, però també dels que ja no estan. Sense el treball de tots ells i elles, Lola Alfonso no estaria no estaria aquesta nit parlant-vos. La cap del centre de documentació es un element més de l’engranatge, que avui es Lola, però demà serà altre professional.

Es un honor per a mi aquest guardó, i ho es especialment també en aquest moment perquè em permet donar visibilitat a un col·lectiu professional que a hores d’ara viu un dels ERO més brutals de tot l’Estat espanyol, pel nombre d’acomiadaments i per la nefasta negociació. Esta nit compartís el sopar amb els companys que seran acomiadats e inclòs amb alguns que ja estan al carrer, moltes gràcies per estar ací. Els millors professionals de l’audiovisual valencià, no dubteu, han estat treballant a RTVV.

Es nit de celebració però, permeteu-me entre col·legues i amics que ho siga també de reivindicació i d’agraïments. De revindicació professional amb els que he compartit el dia a dia. Gràcies a vosaltres amb els que he tingut el privilegi de treballar: alguns ja han faltat, altres han estat acomiadats, altres ho seran a finals de juny i uns pocs, escandalosament insuficients, continuarem compartint la vida laboral, al menys de moment.

Son temps de treball dur, però quan ho hem tingut fàcil a les biblioteques, els arxius, els centres de documentació? Tot i això som un magnífic col·lectiu. Ara les associacions professionals, els col·legis o els col·lectius son espais en els que ens podem unir i aconseguir que la societat ens veja, no hi ha diners, però els que siguem hem de treballar junt. Des del passat octubre estic a la Junta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, allí compartim visions integres de treballar per millorar la visibilitat, territorialitat… i continuarem treballant per les biblioteques, els arxius, els centres de documentació, per les noves eixides, Comunity Manager, gestors de continguts, de la informació… noves alternatives professionals per als nous temps i cal transformar-se, cuidant el que ja s’ha fet i obrint nous camins.

Moltes gràcies a l’Associació de Bibliotecaris Valencians pel premi què em permet, una vegada més, alertar i reivindicar la salvaguarda de la memòria audiovisual, patrimoni de tots del valencians i valencianes, generades a les empreses de Radiotelevisió valenciana i pagat, en els diners públics. L’arxiu ha d’estar per damunt dels avatars polítics i també dels les persones que ara hi som. El sistema ha de ser bo, i ho ha de ser perquè ha de servir per a tots.

Vull donar les gràcies al meu home:

Alfredo sin tí todo hubiera sido mucho más difícil.

La unió fa la força, continuar treballant, persistint amb serenitat i de valent es la marxa que a la nostra professió caracteritza, això no ens be de nou, pel be de tots perquè una societat que lleig, comparteix coneixements i sap on trobar la qualitat informativa, serà una societat sens dubte de persones més lliures.

Bona nit i moltes gràcies.

València, 31 de maig del 2013. Hotel Beatriz Rey D. Jaime.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?