Llistes de reproducció de música per a biblioteques

Xarxes_llistes_musicals

Taller 4 hores.

 • Data: 25 de gener
 • Horari: de 10 a 14 hores
 • Lloc: Plataforma

Aquest taller està organitzat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i emmarcat dins de les activitats preparades dins del Conveni signat amb la Generalitat Valenciana.

Professor: Bruno Laurent

Bruno Laurent

Bibliotecari especialitzat en música per a biblioteques

Responsable de l’espai La Médiathèque a l’Institut Français de València

Responsable del projecte i espai La Fonoteca francesa a l’Institut Français de València

Públic a qui va dirigit

Gestors de la informació, bibliotecaris i arxivers.

Les places són limitades.

Es lliurarà certificat d’assistència de 4 hores.

Presentació

Fer una llista de reproducció de música en una plataforma de streaming és molt senzill. Però, crear la mateixa playlist en les diverses plataformes de streaming pot convertir-se en una tasca fastigosa. Per això, descobrirem a Soundiiz, una plataforma que permet convertir en uns clicks a diverses plataformes de streaming una mateixa llista. A més, amb Toneden, veurem com crear un únic enllaç intel·ligent que permet a l’usuari triar en quina plataforma vol escoltar la nostra playlist. Veurem també uns consells per a fer-les, quines són les plataformes de streaming musical i les possibilitats d’utilització a la biblioteca.

Objectius

 1. Valorar l’interès de les llistes de reproducció per a biblioteques
 2. Aprendre a fer ús d’eines online per a crear i transferir llistes de reproducció entre diferents plataformes de streaming sense perdre temps.
 3. Arribar a com més públic millor, compartint la mateixa llista de reproducció present en diverses plataformes amb un sol enllaç personalitzat.

Metodologia

 1. Interacció entre els participants per a trobar idees d’interés amb les llistes de reproducció a destinació de biblioteques.
 2. Exercicis pràctics amb eines gratuïtes.

Programa

Aprendrem a crear i actualitzar llistes de reproducció en diverses plataformes de música a través de la plataforma Soundiiz i a compartir-les amb un sol enllaç a través de la plataforma Toneden.

1. Llistes de reproducció i biblioteques: interés, possibles activitats
2. Crear una llista de reproducció, exportar-la, actualitzar-la i compartir-la

 1. Per què crear una mateixa llista de reproducció en diferents plataformes?
 2. Descobrir Soundiiz, eina per a transferir les llistes de reproducció entre plataformes de streaming i Toneden per a compartir
 3. Exercici pràctic: creació en Soundiiz d’una playlist en una plataforma i exportació en una altra plataforma (imatge de la playlist, selecció de músiques, diferència entre “Convertir” i “Sincronitzar”)
 4. Exercici pràctic: crear un enllaç únic personalitzat per a compartir la mateixa playlist present en diverses plataformes de música amb Toneden

3. Preguntes

 

FORMULARI INSCRIPCIÓ

 

* Si eres estudiant UPV/UV/UA, membre d’alguna associació adherida, PAS/PDI de la UPV o personal del Servei de Biblioteques i Documentació de la UV, has d’enviar el justificant a administracio@cobdcv.es (estudiants enviar justificant de la matrícula actualitzada; membres d’associacions adherides enviar justificant quota del taller).

Col·labora

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?