DIA: 29 de Desembre de 2016; de 19:00-20:30 pm.
Lloc: Biblioteca Pública de València. C/ de l’Hospital, 13, 46001 València | Sala Fons Local
Activitat pública i gratuïta organitzada pel COBDCV, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de València. Aforament limitat. Es prega confirmació d’assistència. emplenant aquest formulari.
Dirigit a
Responsables polítics en temes de immigració, integració u biblioteques públiques; bibliotecaris, treballadors socials, psicòlegs, associacions no Gubernamentals implicades en la atenció a immigrants u refugiats, etc.
Resum
Com responen les biblioteques a les necessitats d’informació dels refugiats i dels sol·licitants d’asil? El Centre Mortenson per a Programes de Biblioteques Internacionals està col·laborant amb l’Associació Americana de Biblioteques (ALA) en el “Projecte de Benvinguda”, un projecte de planificació d’un any de durada (maig de 2016 a abril de 2017) que té com a objectiu la comprensió i articulació de formes en què les biblioteques puguen atendre les necessitats d’informació dels refugiats i dels sol·licitants d’asil amb la finalitat de recolzar-los i capacitar-los en el seu procés de reallotjament i integració. https://publish.illinois.edu/projectwelcome/about/
Estem avaluant les necessitats d’informació dels refugiats i dels sol·licitants d’asil i en conversa amb bibliotecaris nord-americans i internacionals, agències governamentals internacionals i nacionals, i serveis de reallotjament i socials, estem planificant com les biblioteques els poden servir millor. L’objectiu és desenvolupar recomanacions i un programa d’acció que tractarà sobre els recursos d’informació, serveis, capacitació, recerca i col·laboracions entre biblioteques i altres institucions d’ancoratge, necessaris per a recolzar el reallotjament i la integració de refugiats i sol·licitants d’asil als Estats Units. Aquesta experiència s’usarà com a context per a explorar la situació a València.
Clara M. Chu
Director and Mortenson Distinguished Professor Mortenson Center for International Library ProgramsUniversity of Illinois Library at Urbana-Champaign
http://www.library.illinois.edu/mortenson
La Dra. Clara M. Chu és Directora del Centre Mortenson de Programes Internacionals de Biblioteca i Professora Distingida Mortenson en la Universitat d’Illinois en Urbana-Champaign. De 2009 a 2015 va treballar en el Departament de Biblioteconomia i Estudis de la Informació (LIS) en la Universitat de Carolina del Nord en Greensboro, on va ocupar els càrrecs de Directora i Catedràtica. Abans de 2009 ha sigut professora en el Departament d’Estudis de la Informació en la Universitat de Califòrnia a Los Angeles. Ha estudiat a Canadà, els EE.UU., Mèxic i Perú, i va obtenir el seu doctorat de la Universitat de Western Ontario a Canadà.
La recerca de la Dra. Chu es centra en la comprensió de les necessitats, usos i barreres a la informació que enfronten les comunitats multiculturals i com aquest coneixement pot donar forma a les pràctiques i institucions d’informació per a facilitar l’accés equitatiu a la informació i promoure el canvi social. Les seues experiències de minoria ètnica i transnacional informen la lent crítica que la Dra. Chu aplica en la seua recerca, i en la incorporació de veus diverses en el desenvolupament de l’educació i els serveis bibliotecaris i de la informació, centrats en els usuaris. És una veu capdavantera en temes bibliotecaris i d’informació multiculturals. La Dra. Chu és co-directora de l’editorial “International Insights” de la revista C&RL News, i membre dels consells editorials de les revistes Libri i Library Trends. Participa activament en associacions professionals. Recentment, ha sigut la Presidenta del 2014/15 de la Association for Library and Information Science Education (ALISE). En la International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA), ha servit com a Directora 2013-15 de la Divisió IV, a més de membre del Comitè Professional i de la Junta de Govern. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre els quals el Premi 2016 ALISE de Contribució Professional a l’Educació en Biblioteconomia i Ciència de la Informació, i de la American Library Association, l’Honor de Recerca Sobre Diversitat en Biblioteques 2008 i el Premi d’Igualtat 2002.