Però què és la bebeteca?: com organitzar aquest servei per a lectors de 0 a 3 anys amb els recursos que tenim a les nostres biblioteques

Xarxes_bebeteca

Taller 4 hores.

  • Data: 18 de novembre
  • Horari: de 16 a 20h.
  • Lloc: Plataforma

Aquest taller està organitzat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i emmarcat dins de les activitats preparades dins del Conveni signat amb la Generalitat Valenciana.

Professora: Ana Valdés Menor

Anna Valdés

Tècnic Mitjà de les Biblioteques Públiques Municipals de Villena, encarregada de les activitats d’animació de les biblioteques, especialment les dirigides als bebés. Reparteix el seu temps amb la tutoria en diferents assignatures de la UOC, co-dirigeix un programa de ràdio local “La música que amaguen els llibres” i coordina un club de lectura poc clàssic en la llibreria Ítaca, denominat “Entrelibros”.
Està convençuda de la necessitat d’una “educació lectora” que es desenvolupe al mateix temps que el creixement del bebé, des de fins i tot abans del naixement i que el lloc idoni per a oferir aquesta educació són les biblioteques, sempre que aprenguem a traure profit dels recursos dels quals disposem a través de la formació dels professionals de les biblioteques. No podem instal·lar-nos en la queixa constant sobre la falta de recursos si no ser conscients que amb el que tenim podem aconseguir molts objectius lectors que beneficiaran als nostres bebés.
Contacte: anamos68@gmail.com

Públic al que va dirigit

Bibliotecaris/as, Mediadors de la lectura, Animadors socioculturals, Gestors culturals, Estudiosos literatura infantil, Mestres/as infantil, Educadors infantils.

Les places són limitades.

Es lliurarà certificat d’assistència de 4 hores.

Objectius

Conéixer què és realment un servei de bebeteca, quines necessitats s’han d’atendre en els bebés per a introduir-los en la lectura i organitzar un servei de bebeteca amb els mitjans amb els quals cada institució compta.

Metodologia

Es tracta d’un taller eminentment pràctic amb el qual proporcionar els coneixements bàsics per a ser conscients de què és en realitat una bebeteca i què hem de conéixer sobre la lectura i els xiquets/as per a poder aprofitar els recursos de cada biblioteca per a posar en marxa un servei dirigit a bebés entre 0 i 3 anys.

Programa

Primera part (30 min.)

Què és realment la bebeteca?

Segona part (30 min.)

La importància de la tradició oral: cançons, romanços, poesia

Tercera part (30 min.)

Què hi ha en el mercat per als bebés?

Descans 10 min.

Quarta part (45 min.)

Com lligen els bebés?

Cinquena part (30 min.)

Com contem contes als bebés?
Quins contes hem de contar als bebés?

Sisena part (30 min.)

Els bebés en un món audiovisual

Dubtes, preguntes i comentaris (30 min.)

 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

 

* Si eres estudiant UPV/UV/UA, membre d’alguna associació adherida, PAS/PDI de la UPV o personal del Servei de Biblioteques i Documentació de la UV, has d’enviar el justificant a administracio@cobdcv.es (estudiants enviar justificant de la matrícula actualitzada; membres d’associacions adherides enviar justificant quota anual).

Col·labora

 

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?