Taula 2: Emprendre i crear empreses: start-ups i spin-offs

Dia 17 octubre 2013 de
Ubicació: cub roig – saló d’ actes.

  • Les spin-off acadèmiques. Una manera de transferir el coneixement des de la universitat”, per Ana Cortés Herreros, directora OTRI de la Universitat de València.

  • El suport a la creació d’empreses: start-ups i spin-offs”, per María Márquez Gómez, tècnica responsable d’assessorament en spin-off de l’Institut d’Idees de la Universitat Politècnica de València.

  • Per un desenvolupament socio-emocional saludable dels bebés: el PAPMI, un programa d’innovació social”, per Mª Angeles Cerezo, Promotora i directora científica de la spin-off Instituto Psicológico de la Infancia y la Familia (IPINFA).

  • De la paleontologia al periodisme: girant el cap 180 graus”, per José Cervera García, profesor i coordinador editorial en la Universitat Internacional de La Rioja i Defensor del Lector d’ElDiario.es.

Moderador de la taula: José Antonio Martínez González, vicepresident del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV).

Breu Currículum dels participants

Ana Cortés Herreros

Foto de Ana Cortés Herreros

És llicenciada en Pedagogia per la Universitat de València i des de gener de 1989 és directora de l’Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació (OTRI) de la Universitat de València. Està especialitzada en la cooperació universitat-empresa i en la valorització i transferència de coneixement. Ha impartit diversos cursos i màsters sobre gestió de la innovació, spin-off, propietat intel·lectual i cooperació universitat-empresa, a Espanya, Cuba, el Marroc, Argentina, Colòmbia i Guatemala.

María Márquez Gómez

Foto de María Márquez Gómez

És la responsable de l’àrea de spin-off i desenvolupament d’empreses de l’Institut Idees. Llicenciada en Dret i en Ciències Empresarials i Màster en Direcció i Gestió de Recursos Humans per la Universitat de València. Ha realitzat un curs de bones pràctiques entre la Universitat i Empresa en l’O.E.I (Organització d’Estats Iberoamericans) amb alt contingut en temes d’innovació. Ha participat en la redacció de la normativa que regula la creació de spin-offs en la Universitat Politècnica de València, tenint una àmplia experiència en temes de legislació.

Acumula més de 10 anys d’experiència en empresa especialitzada en internacionalització i gestió de recursos humans, i ha treballat en equips de treball en gestió de la innovació. Actualment està realitzant els cursos per al Doctorat mitjançant la realització d’un màster oficial de la UPV de Gestió d’Empreses, Productes i Serveis en el qual s’està especialitzant en l’àrea d’Innovació per a aquest tipus d’empreses.

Mª Ángeles Cerezo

Foto de Mª Ángeles Cerezo

És doctora per la Universitat de Madrid, va realitzar el seu Post- Doctorat a EUA com a Fulbrigth Scholar, és especialista en Psicologia Clínica i catedràtica de Psicologia Bàsica en la Universitat de València. Està especialitzada en la interacció primerenca p/mare-fill, les dinàmiques de relació i el desenvolupament socio-emocional. Dirigeix la Unitat d’Investigació «Agressió i Família». És promotora i directora científica de la spin-off Institut Psicològic de la Infància i la Família (IPINFA), l’objecte social de la qual, és la comercialització del Programa de Suport Psicològic P/Matern-Infantil (PAPMI) que ha sigut exportat a Irlanda, on més de 2000 pares han participat. Autora de nombroses publicacions científiques, ha impartit cursos especialitzats en diverses universitats.

José Cervera García

Foto de José Cervera García

José Cervera va nàixer en 1964 i sempre va voler conèixer i explicar històries interessants. Llicenciat en Biologia i especialitzat en paleontologia participa en les excavacions de jaciments com Atapuerca. En 1995 canvia de línia de treball cursant el Màster de Periodisme UAM/El País; treballa en mitjans de comunicació des de llavors. Ha publicat en nombrosos mitjans (Cinc Dies, 20 minutos, El País, El Mundo, ABC, Muy Interesante, Quo, Público, La Marea, Orsai, Amazings, La Tercera, etc), ha participat en nombrosos congressos, i ha fundat i ha dirigit un mitjà digital (Baquía). Manté des de 2004 un blog de ciència i tecnologia anomenat Retiario (en El Mundo, 20 minutos i ara en Rtve.es).

Com a professor ha realitzat cursos de formació de professionals en periòdics com El Comercio de Lima, El Mercurio de Santiago de Xile o La Voz del Interior de Córdoba (Argentina), a més d’exercir com a professor visitant en la Universitat Rei Juan Carlos entre 2008 i 2012. Actualment fa classe i treballa en projectes editorials digitals en la Universitat Internacional de La Rioja, Unir.net i ocupa el càrrec de Defensor de la Comunitat en Eldiario.es.

Perfils:
Twitter @Retiario

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.