Seminari 3: RDA. Nous estàndars de descripció. Introducció i implicacions.

Dia 18 octubre 2013 de
Ubicació: cub verd – Sala Innova.

En el seminari es veurà una introducció a les principals novetats en catalogació: els documents d’IFLA i RDA, els fonaments i les estructures de RDA (RDA Toolkit), així com les implicacions en els catàlegs de les biblioteques, el nou marc bibliogràfic cap a les dades enllaçades i el plantejament en la BNE.

Impartit per:

Foto de Pilar Tejero López

Pilar Tejero López , cap del Servei de Catalogació de la Biblioteca Nacional d’Espanya. Llicenciada en Filosofia i Lletres, Secció Geografia i diplomada com a Documentalista Especialitzat. Funcionària de carrera del Cos Facultatiu d’Arxivers, Bibliotecaris i Arqueòlegs (Secció Biblioteques), des de l’any 2000.

Ha impartit nombrosos cursos sobre catalogació, control d’autoritats i ús del Format MARC a Espanya i dos, a Llatinoamèric, així com en un taller dins de la Trobada Internacional de Catalogadors celebrat en 2010 a Costa Rica. Ha participat en traduccions de publicacions internacionals: ISBD consolidada, Format MARC 21 per a registres bibliogràfics, revisió de la traducció de RDA; coautora del Format IBERMARC per a registres d’autoritats i en catalogació de materials especials.

Actualment ocupa la plaça de cap del Servei de Catalogació, adscrit al Departament de Procés Tècnic, de la Biblioteca Nacional des del 2 de juliol de 2007.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.