Presentació

Cartel de 2es Jornades Valencianes de Documentació

Des de l’inici de la activitat del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, hem treballat per a preparar jornades que no només foren d’interès professional per als col·legiats, també un punt de trobada i intercanvi de coneixements i experiències.

En 2010, ens vam proposar a més, incloure als estudiants de la UPV i de la UV com a futurs membres del col·lectiu professional i celebrarem unes jornades conjuntes.  Aqueix mateix any, després de la celebració d’aquestes jornades, es va decidir consolidar aquesta iniciativa, dotar-la de denominació, periodicitat, etc. Es tracta de fer  els esforços necessaris per a institucionalitzar-les i convertir-les en el fòrum d’intercanvi de continguts, experiències, idees, projectes per als professionals de la informació però també per a estudiants i altres professionals.

És per açò, que en l’any 2011, el COBDCV va organitzar les 1es Jornades Valencianes de Documentació amb la col·laboració de la UPV i de la UV amb caràcter bianual. En 2013 celebrem les segones el i en València, sota el lema «Innovació i ocupabilitat”. Es tracta d’un fòrum que s’ha concebut com un punt de trobada i intercanvi de coneixements i experiències, tant per als professionals, com per a les empreses i organismes que tenen la necessitat diària de gestió documental, d’informació o de contingut, de un Community Manager o un Content Curator, d’Intel·ligència Competitiva, etc. per al desenvolupament dels seus serveis o negocis.

Articulades sobre els eixos temàtics de la Ocupabilitat i la Innovació, es tractarà de donar resposta a la conjuntura actual de la Comunitat Valenciana des de la posició professional de la gestió de la informació i la documentació. Són aquests professionals els responsables de proporcionar el suport necessari als investigadors de R+D+i o acadèmics, la informació precisa per a la presa de decisions en les empreses, el suport als que s’estan formant, salvaguardar el nostre patrimoni documental… i en definitiva en tot allò que forma part d’unes bases sòlides per a crear un futur sostenible.

Sobre aquests pressupostos es tractarà de donar a conèixer experiències d’ocupació, autoocupació i empreniment que exploren les noves possibilitats que s’obrin basades en la innovació i els nous perfils professionals. Es complementarà aquest aspecte amb una focalització en els nous reptes i escenaris tècnics on es puguen identificar oportunitats d’innovació i desenvolupament professional.