Activitat 2: Nous escenaris: oportunitats i serveis

Dia 18 octubre 2013 de
Ubicació: cub roig – saló d’ actes.

  • Intel·ligència competitiva i internacionalització”, per José Antonio Martínez González, tècnic documentalista i secretari de la Comissió d’Innovació i Noves Tecnologies en Cambra Castelló.

  • L’ús dels cursos oberts massius en línia (MOOCs) per a la difusió de l’Open Access”, per David Carabantes Alarcón, professor i vicedegà de Postgrau de la Facultat d’Infermeria, Fisioteràpia i Podologia en la Universitat Complutense de Madrid (UCM).

  • Biblioteques wiki, cap a una gestió horitzontal del coneixement”, per Àlex Hinojo, director de projectes culturals d’Amical Wikimedia.

  • Biblioteca digital hispànica: una porta oberta al digital”, per Isabel Bordes Cabrera, cap de servei en l’àrea de Biblioteca Digital en la Biblioteca Nacional d’Espanya.

Moderador de la taula: Jesús Tramullas, president del Comitè Científic de les “2es Jornades Valencianes de Documentació: innovació i ocupabilitat”.

Breu Currículum dels participants

José Antonio Martínez González

Foto de Jose Antonio Martínez González

Llicenciat en Geografia i Història Contemporània (Universitat de València) i Màster Oficial en Continguts i Aspectes Legals en la Societat de la Informació (Universitat Politècnica de València). Treballa en la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Castelló exercint diverses tasques: tècnic documentalista (des de 1998), secretari de la Comissió d’Innovació i Noves Tecnologies (des de 2007), co-responsable del Centre Empresa Europa-Enterprise Europe Network (des de 2007) i Social Media Manager (des de 2011).

Membre de l’organització de Cinteligencia, Congrés d’Intel·ligència Competitiva per a la Internacionalització (des de 2011). És també vicepresident del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

Perfils:
Twitter @documasi

David Carabantes Alarcón

Foto de David Carabantes Alarcón

Professor en la Universitat Complutense de Madrid (UCM), vicedegà de postgrau de la Facultat d’Infermeria, Fisioteràpia i Podologia. Col·labora en l’oficina del Campus Virtual (OCV-UCM), i és professor del curs Gestió de la Informació Científica en Obert de la plataforma Miríada X. És documentalista i va fer el doctorat sobre qualitat de pàgines web l’any 2005, Màster en Noves Tecnologies aplicades a l’educació i especialista universitari en Gestió de la Investigació i Transferència del Coneixement.

Perfils:
Twitter @thecamon
Facebook http://www.facebook.com/thecamon

Àlex Hinojo

Foto de Àlex Hinojo

Àlex Hinojo és director de projectes culturals en Amical Wikimedia. Wikipedista des de 2007, amb més de 50.000 edicions en la Wikipedia en català (Viquipèdia) té un postgrau en gestió cultural i un altre en gestió de museus. Hinojo és un dels principals impulsors del projecte GLAMwiki, on institucions culturals i Wikipedia treballen conjuntament. Va ser el primer wikipedista resident de l’estat, en el Museu Picasso. Colidera un projecte de col·laboració amb la xarxa de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Perfils:
Twitter @kippelboy
LinkedIn http://es.linkedin.com/in/alexhinojo

Isabel Bordes Cabrera

Foto de Isabel Bordes Cabrera

És cap de servei en l’àrea de Biblioteca Digital de la Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE) des de 2010. Entre les labors exercides en col·laboració amb l’equip de Biblioteca Digital calen destacar: gestió i planificació de projecte de digitalització massiva de la BNE (amb el patrocini de Telefónica); coordinació de projectes digitals de divulgació (per exemple, Leonardo Interactiu); gestió i representació en projectes internacionals (Impact, Europeana); i posada en marxa de la preservació digital associada a la digitalització massiva.

Llicenciada en Veterinària per la UCM, compta amb un màster en Gestió de la Documentació i Biblioteques (doble especialitat: patrimoni bibliogràfic i gestió bibliotecària). Va entrar en el cos facultatiu d’arxivers, bibliotecaris i arqueòlegs en 2009. Ha col·laborat com a professora en el màster propi / Màster i Curs d’Expert en Biblioteques i Patrimoni Documental (edicions 2012, 2013), en l’assignatura de digitalització i preservació digital.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.