IX Punt de Trobada Bibliotecària (Dénia)

BANNER WEB SETEMBRE 18

Dissabte que ve 18 de setembre torna el Punt de Trobada. Se celebrarà la seua novena edició a la localitat de Dénia (Alacant). El Col·legi compte, com sempre, amb la col·laboració de la bibliotecària del municipi, en aquesta ocasió amb Llúcia Signes Mata.

El Punt de Trobada de divulgació Bibliotecària s’ha convertit, cada any, en una cita imprescindible per al col·lectiu bibliotecari valencià, amb unes activitats i una programació variada i atractiva que combina aspectes formatius i lúdics de manera molt equilibrada.

Un dels objectius principals del Punt de Trobada és la vertebració del territori, per això cada edició es realitza en una província diferent de la Comunitat Valenciana. En aquesta ocasió, serem a la comarca de la Marina Alta, província d’Alacant. #PunTroBib

Per la situació sanitària, les places disponibles són limitades. Durant la celebració de l’esdeveniment es respectaran totes les mesures sanitàries que estiguen en vigor: distanciament, màscara, desinfecció de mans… Serà obligat seguir les indicacions de l’organització.

Dissabte 18 de setembre de 2021. Dénia, (La Marina Alta).

Lloc: Biblioteca Municipal de Dénia. Carrer Sant Josep, 6.
Pàrquings a la ciutat de Dénia.

IX Punt de Trobada: Glocalitats bibliotecàries: pensar en global des d’allò local 

PROGRAMAPONENTSINSCRIPCIONS

9h. Recepció.

9:30h Benvinguda.

10h Proposta de bibliobusos per a la província d’Alacant. Pau Banyó.

10:30h Empoderar la biblioteca infantil amb recursos bàsics. Úrsula Ferrando

10:45h El viatge de la maleta lila. Vicen Mulet i Ignasi Beltrán

11 – 12h Esmorzar (A càrrec de l’Ajuntament de Dénia)

12-14h Glòria Pérez Salmerón & Alicia Sellés Carot

Conversació sobre els reptes als quals s’enfronten les biblioteques i els seus professionals i, col·loqui amb el públic assistent. Moderat per Llúcia Signes, bibliotecària de Dénia.

14h Menjar en el restaurant Balandros (Club Nàutic)

18h Ruta teatralitzada de la mà de Santi Inocencio.

Pau Banyó Magraner


Encarregat de la Biblioteca Municipal de Beniarbeig des de 2013, on a més s’ocupa de les àrees de cultura i comunicació del mateix ajuntament. En 2019 finalitza el Màster en Gestió Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya amb un treball final sobre la creació d’un servei de bibliobusos per a la província d’Alacant. En 2020 participa enl’Emerging International Voices. Goetge-Institut i IFLA.

Ignasi Beltrán Moraleda i Vicen Mulet Ferrer


Formen part del projecte Maleta Lila al costat de Sílvia Leyda i Fernando de Trazegnies.
Ignasi Beltrán és Tècnic Bibliotecari i Coordinador de Cultura de l’Ajuntament d’Altea. Graduat en Informació i Documentació, Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (Universitat de Múrcia). Especialista postgrau en organització i gestió de la Informació documental (Universitat de Castelló). Vicen Mulet treballa a la Biblioteca Pública de Gata de Gorgos des de l’any 1985, gestionant els recursos, i amb la il·lusió de fer que la Biblioteca de Gata siga un espai obert i per a tots.

Úrsula Ferrando Guardiola


Diploma en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de València i Llicenciada en Documentació per la Universitat Politècnica de València. Ha desenvolupat la seua activitat laboral en el món de les biblioteques des de l’any 2003. És Tècnic mitjà de biblioteca i arxiu a l’Ajuntament de Callosa d’en Sàrrià des de l’any 2009.

Gloria Pérez Salmerón


La seua experiència en gestió de biblioteques i activisme en les associacions professionals del sector de la informació motiven el seu propòsit d’impulsar propostes de treball en xarxa. Un treball basat en la cooperació entre els diferents tipus de biblioteca, les empreses del sector de la informació i les agrupacions de professionals perquè, conjuminant els seus esforços, contribuïsquen a aconseguir el desenvolupament social a través de les biblioteques amb la vista posada a “no deixar a ningú arrere”.

La seua experiència professional i tècnica li permet treballar a la recerca d’un consens sobre els posicionaments globals per a avançar en aquest canviant i desafiador entorn de la informació.

Actualment els seus esforços de voluntariat professional en aquesta obstinació focalitzen principalment les dues següents propostes:

  • La presidència de la Stichting IFLA Global Libraries, una fundació que administra i inspira les accions del llegat del programa Global Libraries de la Bill&Melinda Gates Fundation per a la IFLA.
  • La coordinació, com comissionada de FESABID, del Clúster FESABID, una agrupació d’organitzacions, empreses i professionals del sector de la informació i la documentació a Espanya que treballen juntament amb les associacions i col·legis professionals per a posicionar el sector en pro de valors i interessos compartit
  • Durant l’estiu de 2021 rep l’Honorary Fellow’ de l’IFLA en reconeixement a la seua contribució entusiasta a la Federació i al camp bibliotecari mundial.

Alicia Sellés Carot


Alicia Sellés Carot és Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Salamanca, Llicenciada en Documentació per la Universitat Politècnica de València i Màster en Continguts i Aspectes Legals en la Societat de la Informació per la mateixa universitat.

Desenvolupa la seua carrera professional en el sector privat com a consultora i treballa sobretot en el disseny i implantació de solucions tecnològiques per a serveis d’informació i documentació. Compatibilitza aquestes tasques amb la docència en cursos especialitzats, graus i màsters relacionats amb la gestió de la informació.

Va participar en el programa IAP de l’IFLA i va començar un treball de promoció i defensa de les biblioteques com a agents de desenvolupament i des de llavors Coordina el Grup de Treball “biblioteques i Agenda 2030” del Consell de Cooperació bibliotecària (Ministeri de Cultura i Esport)

En l’àmbit de l’associacionisme professional, és presidenta de FESABID (Federació Espanyola de Societats d’Arxivística, Biblioteconomia, Documentació i Museística), ha sigut presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana durant sis anys i ha representat a FESABID en el Executive Commite de EBLIDA( European Bureau of Library, Informationand Documentation Associations) 2015-2020.

És també patrona de FULL representant al COBDCV i recentment ha sigut nomenada vocal en el Real Patronat de la Biblioteca Nacional d’Espanya.

Si vols acompanyar-nos completa i envia la inscripció per a l’IX Punt de Trobada.


Formes de pagament

Realitzar un ingrés al compte:

Logo de Caixa Popular

ES14 3159 0032 9522 0380 0228

Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’Espanya)

strong>o fer un ingrés utilitzant paypal

Per a qualsevol dubte telefoneu al 620707369 o contactar amb administracio@cobdcv.es

Organitza

Logo del COBDV

Colaboran

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?