I Jornada Valenciana de Bibliotecaris/àries Escolars

Jornada BE

Web de la jornada. Inscripció i tota la informació.

Després de tot un d’un any de treball conjunt, els membres del Grup de Treball de Biblioteques Escolars del COBDCV pensem que la realització d’una jornada professional és el marc adequat per presentar a totes i a tots els interessats en el món de les biblioteques escolars tot el treball desenvolupat pel GTBE el darrer any.

L’objectiu d’aquesta jornada pivota en la voluntat d’establir un encontre, de caràcter anual, al qual poder donar a conèixer i fer valdre tot el treball que s’està fent des de les biblioteques escolars del sistema educatiu valencià. Considerem que s’estan desenvolupant projectes interessants que caldria compartir en comunitat per aprendre els uns dels altres.

És per aquesta raó que considerem que aquesta jornada ens facilita el context ideal per construir un fòrum de professionals bibliotecaris de biblioteques escolars. Hem de considerar esta trobada una oportunitat per analitzar quina és la situació actual i el grau de desenvolupament del sistema bibliotecari escolar valencià, per treballar conjuntament cap al model de biblioteca escolar que desitgem, per establir les línies estratègiques per assolir-ho i per compartir experiències de bones pràctiques i projectes d’èxit. Tanmateix volem articular un espai on reivindicar el paper dels professionals de les biblioteques escolars i la importància de la seua formació continuada.

Som conscients, i coneixem de primera mà, tots els entrebancs que es troben els centres educatius a l’hora de posar en marxa una biblioteca escolar, però cal trobar la manera de poder dur-la a terme malgrat les possibles circumstàncies adverses, ja que és una feina que podem fer totes i tots plegats.

Aquesta jornada és una aposta ferma pel treball en equip, per l’aprofitament i unió de sinergies entre els actors clau dels centres educatius i les i els professionals de la informació és, sense cap dubte, l’articulació d’un espai pel treball en positiu.

La jornada es realitzarà el proper dimarts 6 de juliol a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu en horari de matí. Els punts destacats del dia seran la presentació de les línies de treball del GTBE del COBDCV, el seu web amb tots els recursos d’informació, la campanya de màrqueting de la figura del profesional de la biblioteca escolar i el Mapa de Biblioteques Escolars de la Comunitat Valenciana elaborat pel grup. Tanmateix es presentaran experiències de bones pràctiques de diferentes centres educatius de la Comunitat Valenciana i una taula de debat sobre la la figura del bibliotecari professional a la biblioteca escolar.

Grup de Treball de Biblioteques Escolars del COBDCV

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?