Huit anys de suport del Col·legi a les jornades d’Animació a la Lectura, Escriptura i Observació

WhatsApp Image 2024-07-10 at 10.22.52

Per octau any consecutiu el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana col·labora, juntament amb altres organismes, per a fer realitat les jornades d’Animació a la Lectura, Escriptura i Observació (JALEO). Estes jornades, que arriben al seu desé aniversari amb l’objectiu de reforçar els vincles de la formació lectora en la infància: biblioteca, escola i família.

La presidenta, Yolanda Puchades va ser una de les encarregades d’inaugurar JALEO’24, al costat de José Luis Moreno, regidor de Cultura de l’Ajuntament de València i la directora de JALEO Mar Benegas. Puchades ha volgut posar en valor la importància de fomentar la passió cap a la lectura afirmant que “Com a professionals de les Biblioteques, creiem fermament a crear i oferir espais d’expressió entorn dels llibres i a reivindicar tota acció encaminada a despertar el plaer de la lectura”. 

Així mateix, ha volgut destacar el paper fonamental dels professionals de les Biblioteques, perquè la seua labor és “crear i oferir espais d’expressió entorn dels llibres i a reivindicar tota acció encaminada a despertar el plaer de la lectura”. Per això, ha recalcat que l’organització de jornades com a JALEO són necessàries per a inspirar i enriquir a tot aquell que promou la lectura i que està compromés amb l’educació i la cultura, creant espais segurs als més joves, ajudant a explorar i a desenvolupar la seua imaginació. En paraules de la presidenta “A través de les nostres accions, estem sembrant les llavors de futurs lectors crítics, pensadors creatius i ciutadans informats”. El que demostra que la labor d’un professional de biblioteques va més enllà d’un custodi de llibres, ja que són l’ànima de la cultura. 

Les Jornades JALEO estan organitzades pel EL SITIO DE LAS PALABRAS i consistixen a generar un espai de trobada, formació i reflexió dirigit a totes aquelles persones que es dediquen a la promoció de la lectura infantil. Parlem de famílies, docents, personal bibliotecari, editores, escriptores, il·lustradores, llibreteres, així com totes aquelles persones interessades o compromeses amb la lectura. 

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?