Gestors d’Informació en Acció: Palmarin-Senegal

Biblioteca Palmarín

 

La primera col·laboració en 2015 de Gestors d’Informació en Acció (GIA) porta de nou a un membre col·legiat al continent africà, concretament a Palmarin en Senegal.

 

El termini per a enviar la teua candidatura serà del 4 al 9 de març de 2015

Consulta les bases de GIA i el procés de selecció de projectes i candidats.

El nom del projecte és “Un LLIBRE per al SENEGAL. Projecte Biblioteca Nelson Mandela”

Institució sol·licitant: Fundació Lluís Llach

Descripció de l’activitat proposada: Un LLIBRE per al SENEGAL és un nou projecte educatiu emmarcat en el projecte ANEM MÉS LLUNY de la Fundació Lluís Llach que té per objectiu construir una nova biblioteca comunitària a Palmarin, Senegal i equipar-ne una d’escolar que ja existeix i nodrir-les de llibres. Les biblioteques donaran servei a la població infantil i juvenil de la comunitat i també a les escoles. També es vol formar una persona perquè puga gestionar la biblioteca i crear accions per promoure la lectura.

La comunitat de Palmarin es troba a la regió de Sine Saloum, a la costa atlàntica, en un delta a 130 km. de Dakar. La comunitat està formada per 4 pobles (Ngallou, Ngunuman, Ngjet, Niajhamort) i un port pesquer Djifer. Els habitants d’aquesta regió són de cultura Serer (minoritària allà), tot i que l’escola és francesa.

Actualment, aquesta comunitat té ja la biblioteca en construcció que s’inaugurarà el 23 d’abril, dia del llibre http://base-a-org.blogspot.com.es/search/label/Palmarin, les escoles disposen de poquíssims llibres i l’hàbit de la lectura és pràcticament inexistent.

Per aquest motiu el COBDCV a través de Gestors d’Informació en Acció col·laborarà en el projecte:

1.- Formant a una persona del terreny per a la gestió de la biblioteca.

2.- Dissenyarant quatre accions de promoció de la lectura sostenibles, adaptades al territori i perdurables en el temps.

El projecte es planteja des d’un treball de col·laboració i complicitat amb les autoritats locals i les contraparts comunitàries implicades en el seu desenvolupament.

Palmarin està a 3:30 o 4h. de Dakar amb cotxe.

Característiques mínimes que ha de complir la persona candidata seleccionada:

Ser membre col·legiat COBDCV

Nivell alt de francès

Durada: El temps de permanència serà del 22 d’abril al 17 de maig de 2015.

Persona candidata seleccionada: reunida la comissió avaluadora dels projectes GIA, ha resolt que la candidata que participarà en aquest projecte siga la col·legiada nº 585 Anna Francés Poveda, Enhorabona!

Anna va relatar la seua experiència en el número 30 de la revista SíMILE

 

Mira las imatges de l’Experiència en Flickr

 

COL·LABORA:

 

Logo de FESABID

 

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?