Gestors d’informació en acció a Mostaganem (Algèria)

Foto del equipo de biblioteca en Mostaganem (Argelia)

Mostaganem és una ciutat costanera a l’oest d’Orà. A l’estiu es converteix en una de les ciutats més turístiques d’Algèria, però el turisme és nacional, sobretot vingut del sud del país. Com ens deien els seus habitants, a l’estiu hi ha tanta gent que de bon matí en les tendes s’acaba el pa i la llet. Però a nosaltres això mai ens passà, sempre vam tenir uns desdejunis plens de pa, llet, et, cafè, melmelada, fruita fresca, mantega, plens d’energia per a començar bé el dia.

Quan em van dir des del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana que m’havien eletgit per gaudir la oportunitat de realitzar una de les activitats de colaboració internacional per el desenvolupament amb “Gestors d’Informació en acció” a Algèria, realment no em vaig sentir com la beneficiaria, sinó com la guanyadora d’un premi.

El viatge Algèria ha estat una de les millors experiències que he viscut en aquests últims temps. En ell han confluït tres de les meues grans passions: professió, interculturalitat i el viatge. Quin més podia demanar?

La part professional va ser, sobretot, una labor documental. Vaig arribar sense saber gens sobre les seues maneres de treballar, el seu sistema bibliotecari universitari i he tornat amb la informació suficient com per a poder respondre a aqueixos dubtes i així, decidir de forma responsable futures col·laboracions.

El viatge intercultural ha estat molt emocionant i intens, gràcies a ell he conviscut realment amb la gent d’allí.

Viatjar amb la gent de l’associació de JARIT ha estat estimulant doncs el seu entusiasme per les activitats socials m’han contagiat i incentivat el valor de l’estada, donant-li, si cap, més valor al projecte. Gràcies a ells he jugat amb els xiquets i xiquetes algerians, he intercanviat inquietuds, dubtes i coneixements amb els joves. He preguntat, opinat, compartit interessos, sentiments amb les dones.

I tot això sempre amanit amb la seua millor gastronomia, la seua millor música i la generositat dels seus riures. Quan s’està a gust és molt més fàcil i valuós compartir el que ens uneix que els que ens diferencia, encara que les diferències siguen importants.

Benvolguts col·legues cree que som molt afortunats i afortunades amb que el Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana tinga la sana intenció, de construir a través de la col·laboració i la participació, ponts entres països i cultures diferents que ajude a l’intercanvi de coneixements i experiències, creant així vincles que permeten aprofitar millor els recursos posats al nostre abast, cosa que d’altra banda, és tan normal en la nostra professió des de l’arribada de les TIC.

Si algú abans m’haguera dit el que anava a viure, no haguera canviat en gens les meues ganes de viure’l. En fi que ha estat un veritable plaer i per això anime a tots i a totes, des d’ací, que ho proveu.

[fsg_gallery id=”6″]
Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?