Ètica, responsabilitat social i sostenibilitat en serveis d’informació

EticaInformacio

Taller presencial

 • Data: Dimecres 27 de febrer de 2019
 • Horari: De 16.00 a 20.00h.
 • Lloc: Saló de Graus, primer pis
  de la Facultat de Geografia i Història, Avinguda Blasco Ibáñez, 28. Universitat de València.

Professora: Margarita Pérez Pulido

Professora titular de la Universitat d’Extremadura, doctora en documentació per la Universitat de Salamanca. Més de 20 anys d’experiència com a professora de Biblioteconomia i Documentació en la Facultat de Ciències de la Documentació i la Comunicació de la UEX, i més de 12 anys d’experiència professional en biblioteques i centres de documentació.

És autora de diverses monografies sobre biblioteconomia, gestió i planificació de serveis d’informació, l’última d’elles titulada “Ethics Mangement in Libraries and other Information Services”, publicada en 2017 per Elsevier. Compta amb un gran nombre d’articles en revistes especialitzades nacionals i estrangeres. Ha gaudit de diverses estades en altres universitats i ha sigut visiting professor en la Universitat de Torí (Itàlia).

En l’actualitat forma part de l’Oficina de Responsabilitat Social de la Universitat d’Extremadura.

S’entregarà certificat d’assistència de 4 hores.

Presentació

Hui dia la Responsabilitat Social (RS) es considera un recurs intangible que aporta valor a qualsevol organització i la vincula millor amb la seua comunitat de referència. Totes les organitzacions independentment de la seua tipologia (lucrativa o no), grandària, missió o dependència orgànica d’una altra institució, han de tindre-la present per a construir un marc de gestió més just i sostenible.

La RS suposa un compromís actiu i voluntari d’acord amb els conceptes de sostenibilitat i desenvolupament sostenible, és a dir, una gestió basada en la millora social, econòmica i mediambiental més enllà del que la llei obliga. La RS, per tant, té una dimensió ètica molt important i la seua aplicació pràctica suposa l’adopció d’un model únic on es distingeixen tres nivells d’anàlisis i tractament de qüestions ètiques: l’individu, l’organització i la societat. Per a l’aplicació d’aquest model es necessita una estratègia, uns instruments i un pla d’acció.

Es tracta d’un taller pràctic en el qual s’ofereixen les claus per a incorporar la gestió de l’ètica i la RS en els serveis d’informació, amb l’objectiu de fer les nostres organitzacions més sostenibles. D’altra banda, es considera una forma d’estar al dia en els nous processos de gestió dels serveis d’informació.

Objectius

 • Establir una relació entre els conceptes d’ètica, responsabilitat social i sostenibilitat
 • Analitzar els diferents àmbits de l’ètica implicats en la gestió de les organitzacions relacionades amb l’àmbit de la informació
 • Conéixer els principals instruments de la gestió ètica d’una organització
 • Presentar els aspectes clau de l’aplicació d’un model de RS per a aconseguir una organització més sostenible.

Metodologia

Partint del coneixement dels conceptes teòrics més importants, s’estableix una dinàmica d’exposició i resolució de casos i supòsits pràctics per a aconseguir la comprensió de la matèria. Es conclou amb unes recomanacions finals per a la integració i posada en marxa de la RS en qualsevol servei d’informació.

Programa

 • Ètica, Responsabilitat Social i Sostenibilitat: conceptes associats
 • Les tres dimensions de l’ètica aplicada als serveis d’informació
 • Pautes per a implementar un Model de Gestió Ètica de l’Organització: el procés, els elements que intervenen, els instruments, els resultats.
 • Recomanacions finals per a la seua posada en marxa

Pica ací i accedeix al Formulari d’inscripció

No realitzes el pagament, ni envies justificants, fins que el Col·legi et confirme que queden places lliures.

Formes de pagament

 

Logo de Caixa Popular

Realitzar un ingrés al compte: ES14 3159 0032 9522 0380 0228

Titular: Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

BIC: BCOEESMM159 (Pagaments des de fora d’Espanya)

o hacer un ingreso utilizando     paypal

Per a qualsevol dubte telefonar al 620707369 o contactar amb administracio@cobdcv.es

Col·labora:

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?