Taller Estàndards de Digitalització per a Preservació Digital: ISO 19264, Metamorfoze i FADGI

Xarxes-Estandards-de-digitalitzacio-per-a-preservacio-digital-ISO-19264-Metamorfoze-i-FADGI

Taller 4 hores gratuït.

  • Data: dilluns 14 de juny 2021 (data actualitzada)
  • Horari: de 10 a 14 hores
  • Lloc: Plataforma

Aquest taller està organitzat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i emmarcat dins de les activitats preparades dins del Conveni signat amb la Generalitat Valenciana.

Professor: Francisco Javier Cano Martínez @libnova_es

 

Francisco Javier Cano Martínez

Francisco Javier Cano és, des de 2014, tècnic de sistemes en LIBNOVA on s’ocupa del servei tècnic oficial dels equips de digitalització més avançats del mercat tant a Espanya com a Llatinoamèrica. Gràcies al seu ampli coneixement i a la seua experiència en el camp de la digitalització s’ha convertit en un expert en tot el cicle de vida de la Imatge Digital, des de la seua producció fins a la seua preservació digital, sense oblidar la seua difusió.

En LIBNOVA, Francisco també ha desenvolupat la seua faceta de docent ja que porta diversos anys encarregant-se d’impartir els cursos de formació de caràcter pràctic que ofereix la companyia en esdeveniments públics i privats, donant resposta així a una creixent demanda en el mercat i contribuint a la divulgació de la preservació digital des d’un punt de vista transversal.

 

Públic al que va dirigit

Gestors de la informació, bibliotecaris.

Les places són limitades.

Es lliurarà certificat d’assistència de 4 hores.

Presentació

En el taller “Estàndards de Digitalització per a Preservació Digital: ISO 19264, Metamorfoze i FADGI” es fa un repàs dels criteris bàsics d’imatge que s’han de conéixer per a fer una bona faena de digitalització professional, des dels conceptes bàsics de color fins a la normativa existent passant per les tecnologies de digitalització disponibles. Durant la sessió serà possible conéixer quins aspectes s’han de tindre en compte en calibrar un escàner i com fer un control de qualitat en un projecte de digitalització, especialment quan es tracta de digitalització de documentació històrica, perquè aqueixos objectes digitals que es generen siguen òptims per a la seua preservació a llarg termini.

 

Objectius

1. Conéixer els conceptes bàsics del color i la tecnologia de digitalització.
2. Conéixer la normativa que aplica als processos de digitalització.
3. Conéixer les eines disponibles per a fer un control de qualitat en un projecte de digitalització.
4. Entendre per què és important fer una bona faena de digitalització per a la posterior preservació digital dels objectes digitals generats.

Metodologia

Durant tot el taller mantindrem connexió en línia amb els alumnes, amb la plataforma Zoom.

Programa

• Introducció als estàndards de qualitat.
• Tecnologies de digitalització.
• Criteris de qualitat d’imatge.
• Estàndards existents.
• Gràfics i mesurament.
• Calibratge de l’escàner.
• Control de qualitat d’imatge.

 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

 

* Si eres estudiant UPV/UV/UA, membre d’alguna associació adherida, PAS/PDI de la UPV o personal del Servei de Biblioteques i Documentació de la UV, has d’enviar el justificant a administracio@cobdcv.es (estudiants enviar justificant de la matrícula actualitzada; membres d’associacions adherides enviar justificant quota del taller).

Col·labora

Logo GVA

 

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?