El patrimoni audiovisual en les Televisions Públiques

Imágen del vídeo 'RTVV Qué es patrimoni?'

El Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana organitza dissabte 30 de novembre de 11h a 14:00h la taula redona: “El patrimoni audiovisual en les Televisions Públiques: Nous fluxos de treball, difusió i preservació”. La taula rodona tindrà lloc a la biblioteca del Centre Cultural Les Naus . La entrada és lliure .

En aquesta taula redona tractarem de reflexionar sobre la importància de la documentació televisiva, la seua preservació i explotació en les televisions públiques espanyoles. Empreses audiovisuals generadores d’imatges i documents que mostren la vida quotidiana, econòmica, cultural, urbanística, política, esportiva d’un país i d’uns professionals que ho han fet possible.

El Col·legi seguint un dels seus objectius com és vetlar i col·laborar en temes relatius a la professió, ha volgut organitzar aquesta taula redona amb la finalitat de sumar esforços fent visible en aquests moments el valor del fons audiovisual del centre de documentació de la Radiotelevisió Valenciana, custodie i preservador fins ara, de la memòria en imatges de la Comunitat.

Un debat centrat en el coneixement dels especialistes en aquest sector on el col·lectiu professional de responsables de fons audiovisuals i arxivístics, reflexionaran sobre la situació actual.

Presentació i manifestació del Col·legi enfront del tancament de RTVV: Alicia Sellés Carot, Presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

Participen:

  • Imma Rull Perello, Responsable de Digitalització i Videoteca. Departament de Documentació Televisió de Catalunya. Digitalización: retos y logros.
  • Paloma Hidalgo Goyanes, Cap de la Unitat d’Anàlisi Documental PPII TVE, Professora Associada a la Facultat de CC de la Informació UCM. Gestió del patrimoni audiovisual: Legislació i l’accés dels ciutadans .
  • Mª Angeles Martín Martín. Cap del Departament d’Arxiu, Documentació i Biblioteca de Canal Sud Televisió. Difusió: 25 anys de documentació audiovisual .
  • Mª Jesús López Elvira, cap de Documentació i Arxiu de la companyia de CRTVG. Explotació i rendibilitat del fons documental al servei del ciutadà .
  • Jesús Alonso i López, President de l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians. AAV. Els arxius invisibles en l’univers audiovisual: Documentació administrativa de televisió .

Clausura: Lola Alfonso Noguerón, Tècnica superior i Cap de documentació RTVV.

Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?