El dret a llegir en electrònic (Fira del Llibre 2014)

49fira

El Col·legi participa en la 49 Fira del Llibre de Valencia, amb la Taula Rodona “El dret a llegir en electrònic”:

  • Dia: a 19:30h.
  • Lloc: Jardins de Vivers de València (amb accessos des de l’Avinguda Blasco Ibáñez, carrer Jaca, carrer Genaro Lahuerta i el llit del Túria). Sala Museu 1 del Museu de Ciències
  • Accés: lliure i gratuït

El Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) organitza una taula rodona amb el títol “El Dret a Llegir en Electrònic” en la que participarà Glòria Pérez Salmerón i serà presentada per Alicia Sellés.

L’objectiu de la taula és presentar la campanya “El derecho a leer en electrónico”, EBLIDA* i debatre al voltant dels reptes i oportunitats que ofereix l’era digital al conjunt de la societat, de com aprofitar les noves formes de proveir, crear i distribuir continguts en línea.

No obstant, la situació actual és incerta: els consumidors han de signar llicències plenes de límits abans de comprar un llibre electrònic, les organitzacions de consumidors demanen més llibres electrònics, els editors no volen vendre llibres electrònics a les biblioteques… S’estan perdent oportunitats?

Es necessita un marc actualitzat de la propietat intel·lectual, que elimine aquestes incerteses, que garantisca la remuneració als autors i que proporcione als usuaris, a través de les biblioteques, unes opcions legals més amplies. EBLIDA reclama a la Comissió de la Unió Europea un marc precís de Propietat Intel·lectual , que permeta a les biblioteques adquirir i prestar llibres electrònics i una remuneració adequada als autors.

(*EBLIDA és la Federació Europea de les Associacions de Biblioteques, Informació i Documentació, una associació paraigua independent de les associacions i institucions nacionals de biblioteques, informació, documentació i arxius d’Europa.

Participants:

Foto de Gloria Pérez Salmerón

GLORIA PÉREZ SALMERÓN

Vicepresidenta d’EBLIDA.

Directora en Biblioteca Nacional de España 2010-2013

Presidenta de FESABID 2008 – 2010.

Presenta:

Foto d'Alicia Sellés Carot

ALICIA SELLÉS CAROT

Presidenta del COBDCV.

Responsable de l’àrea de Serveis Documentals de MásMedios

Professora associada de l’UPV.

Organitza i Patrocina:

Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

Fotos de la taula redona

[fsg_gallery id=”26″]
Scroll to Top
Obrir xat
1
Tens algun dubte?
Hola, en què podem ajudar-te?